Putin: Biz Herkesi Boğarız, Korkmayın - Son Dakika
Güncel

Putin: Biz Herkesi Boğarız, Korkmayın

Putin: Biz Herkesi Boğarız, Korkmayın

Putin, Rusya açısından NATO'nun "boğucu bir etkisi" olup olmadığına ilişkin soruya "Biz herkesi boğarız, korkmayın" sözleriyle cevap verdi.

19.04.2014 15:41  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesiyle Batılı devletler arasındaki ilişkilerin normalleşmesini engelleyecek herhangi bir gerekçe görmediğini belirterek, “Biliyorsunuz, ilişkilerin düzelmesi Moskova’ya bağlı değil ya da sadece bize bağlı değil. Bu bizim ortaklarımıza bağlı. Ben ilişkilerin normalleşmesinin ve normal işbirliğinin önünde herhangi bir engel görmüyorum” dedi. 

Rus televizyonunda yayınlanan “Cumartesi haberleri” adlı analiz programında soruları cevaplayan Putin, özellikle Ukrayna’daki krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DOĞALGAZ BORCU SORUNU

Rusya’ya olan gaz borcunu ödemesi için Kiev yönetimine bir ay süre verildiğini açıklayan Putin, “Bir ay daha sabredeceğiz, eğer Ukrayna doğalgaz borcunu ödemezse sözleşmeye uygun olarak doğalgaz için ön ödemeye geçilecek” diye konuştu. 

Putin, ön ödeme sisteminin 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olmadığını savundu. 

"İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN ENGEL GÖRMÜYORUM"

Rusya ile Batılı ülkeler arasındaki ilişkilerinin Ukrayna’daki kriz ve Kırım’ın tek taraflı Rusya’ya katılmasıyla bozulduğu hatırlatılarak ilişkilerin nasıl, ne zaman düzeleceği sorusuna Putin şöyle yanıt verdi: “İlişkilerin normalleşmesini engelleyecek herhangi bir gerekçe görmüyorum. Biliyorsunuz, ilişkilerin düzelmesi Moskova’ya bağlı değil ya da sadece bize bağlı değil. Bu bizim ortaklarımıza bağlı. Ben ilişkilerin normalleşmesinin ve normal işbirliğinin önünde herhangi bir engel görmüyorum” dedi.

"BİZ HERKESİ BOĞARIZ KORKMAYIN"

NATO’nun doğuya doğru genişlemesini asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Putin, “Biz de buna karşı bir kısım adımlar atmak zorundayız. Bu doğru, bunu kimse yalanlayamaz” ifadelerini kullandı. 

Rusya açısından NATO “boğucu bir etkisi” olup olmadığına ilişkin soruya “Biz herkesi boğarız, korkmayın” sözleriyle cevap veren Putin, 1 Ekim 2014’te göreve başlayacak yeni NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ilgili düşüncelerini de açıkladı: “Bizim çok sıcak ilişkilerimiz var. Buna kişisel ilişkiler de dahil. Kendisi çok ciddi ve sorumlu bir insan. Bu yeni kapasite ile ilişkilerimizin nasıl gelişeceğini göreceğiz.”

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin: Biz Herkesi Boğarız, Korkmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • KURT: PUTİN ADAM GİBİ ADAM DADAMIN TEK ESKİ BİR ARABASI ESKİ BİR EVİ VAR DÜRÜST ADAM ONUN EN BÜYÜK SERVETİ VATANI HELAL SANA BÜYÜK LİDER DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR 22 9 Yanıtla
  • SIRNAK73: Rusyanın Başında Putin Olduğu Sürece RUSYA,nın Sırtı Yere Gelemez.!! 17 6 Yanıtla
  • osman: HELAL SANA ULKENI KIMSELERE YEDIRTMIYORSUN BIZIMKILERINI ARAPLAR ...... YIYOR 12 1 Yanıtla
  • BİR DÜŞÜN: AMERİKAN İLLETİNİN AŞISI RUSYADIR. 9 4 Yanıtla
  • orhan-sf: sasarim, neye güveniyor ki?! duygusal söylemlerin disinda, her bir devletin zirvesi ve çöküsü var. bu kaçinilmaz.. putin rusya'ya vahdettin ya da 2. franz joseph olabilir.. 1 8 Yanıtla
  • KÖYLÜ-DEVRİMCİ: BABA : PUTİN GÖSTER GÜCÜNÜ KARAOĞLAN O BAMA BABA'YA ...SEN VARSAN HUZUR VAR ARKANDA UZUN ADAM VAR ... 3 3 Yanıtla
  • ferit: sen bizim başbakamızla iyi geçinmeye bakta boğmasın tükürüğünle seni 2 0 Yanıtla
  • orhan-sf: rusya yapar.. votka kokusuyla ve su görmemis tenle cidden herkesi bogar 0 0 Yanıtla
  • orhan-sf: sen rus kizlarina istedigin kadar takil. onlar varmis ve olacak.. ama rus imparatorlugu yokmus, var ve yok olacak 0 0
  • Sen iste IMKbyi de ükseltiriz.: mercin tersin. 0 0
  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • Amasya Merzifon'da Otomobil ve Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
    12:00 Amasya Merzifon'da Otomobil ve Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

    Amasya'nın Merzifon ilçesinde, H.T. idaresindeki bir motosiklet ile T.Ö. yönetimindeki bir otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Yalova'da Tersane İş Kazası: Kule Vinç Devrildi, Operatör Hayatını Kaybetti
    12:00 Yalova'da Tersane İş Kazası: Kule Vinç Devrildi, Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan bir tersanede meydana gelen iş kazasında, kule vinç devrilerek operatör Ziya Yamaç'ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen vinç, onarım için bekleyen bir geminin üzerine düştü ve Yamaç'ın kabininde sıkışmasına yol açtı. Olay yerine AFAD, Altınova, Yalova ve Çiftlikköy belediyeleri itfaiye ekipleri sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucunda Yamaç'ın cansız bedeni kurtarılarak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

  • MİT, PKK/KCK'nın kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    12:00 MİT, PKK/KCK'nın kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde 'gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu' Rojda Bilen'i Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi. Bilen, MİT'in operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi. Örgüte 2011 yılında katılan Bilen'in, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan arandığı ve İçişleri Bakanlığı 'terör arananlar' listesinde mavi kategoride yer aldığı bildirildi.

  • Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti
    11:59 Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Kazada ayrıca 5 kişi yaralandı ve yaralılardan birinin hayati tehlikesi bulunuyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:56 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya'da Bekir Taşkın'ın kontrolünü yitirdiği otomobilin otobüs durağına daldığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Kazada 6 kişi otobüs durağında beklerken, araç içinde sürücüyle birlikte 3 kişi bulunuyordu. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı ve sürücünün epilepsi hastası olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü
    11:55 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Kırgöz, 'Az laf, çok iş üreterek Dikili'mize hizmet ettik, yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek' dedi.


Advertisement