Rusya Dışişleri, Türkiye'ye Seyahatlerinin Kısıtlanması İsteğine Karşı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Rusya Dışişleri, Türkiye'ye Seyahatlerinin Kısıtlanması İsteğine Karşı Çıktı

Dha DIŞ HABER – Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus turistlerin Mısır, Türkiye ve Tayland'a gidişinin kısıtlanmasına karşı olduğunu bildirdi.

28.08.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER –

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus turistlerin Mısır, Türkiye ve Tayland'a gidişinin kısıtlanmasına karşı olduğunu bildirdi.

St. Petersburg milletvekili Evgeniy Marçenko, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na Rus vatandaşlarının Mısır, Türkiye ve Tayland'a gidişlerinin bu ülkelerde meydana gelen Rus turistlerinde aralarında bulunduğu trafik kazaları sebebiyle kısıtlanmasını teklif etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Rus turistleri iç turizme yönlendirmeyi yasaklayıcı veya kısıtlayıcı önlemlerle yapmayı planlamıyoruz. Bu amacımıza yerli turizm endüstrisini geliştirerek ve vatandaşlarımıza ekonomik açıdan daha karlı ve güvenlik yolcu ile kaliteli hizmet sunarak ulaşacağız."

Hatırlanacağı üzere, Temmuz ayı başında Tayland'da meydana gelen kazada 2 Rus vatandaşı yaralanmıştı. Mayıs ayında ise Mısır'da Rus vatandaşlarının da aralarında bulunduğu otobüs kaza yapmış ve 2 yabancı turist hayatını kaybetmişti. Bunun yanı sıra Ağustos ayında Türkiye'de yaşanan trafik kazasında 2 Rus vatandaşı hayatını kaybetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya Dışişleri, Türkiye'ye Seyahatlerinin Kısıtlanması İsteğine Karşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement