Rusya, "Doing Business" Listesinde 11 Basamak Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Rusya, "Doing Business" Listesinde 11 Basamak Yükseldi

Rusya, Dünya Bankası'nın Doing Business-2017 listesinde 51. sıradan 40. sıraya yükselmeyi başardı.

26.10.2016 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Dünya Bankası'nın Doing Business-2017 listesinde 51. sıradan 40. sıraya yükselmeyi başardı.

190 ülkeyi kapsayan ve 14. kez hazırlanan Doing Business listesi, işletmelerin kurulması, dış ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi, vergilerin ödenmesi ve yatırımcıların haklarının koruma düzeyi dahil olmak üzere iş sektörünün gelişmesini sağlayan veya engelleyen normları araştırıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2012 yılındaki Mayıs talimatlarında hükümete Rusya'yı Dünya Bankası'nın sıralamasında 2011 yılındaki 120 sıradan 2015 yılında 50 sıraya ve 2018 yılında 20 sıraya yükselmesi için gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.

Listeye göre bu sene iş yapılması için en olumlu koşulların sağlandığı ülkelerin başında Yeni Zelanda geliyor. Yeni Zelanda'yı 10 yıl boyunca listenin zirvesinde yer alan Singapur takip etti. Ayrıca, ilk onda Danimarka, Hong Kong, Kore Cumhuriyeti, Norveç, İngiltere, ABD, İsveç ve Makedonya yer alıyor.

Raporda, Rusya Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasında en fazla reformu yapan ülkelere dahil olduğu belirtildi. Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Makedonya ve Ermenistan'da reform sayısı 30'a yükseldi. Bu sene inşaat izni alınmasında pozitif reformların yapıldığı belirtildi. Prosedür sayısını azaltan Rusya bu alanda 115. pozisyonda yer alıyor.

Raporu hazırlayanlardan Valentina Saltane "Bu sene vergi alanını genişlettik. Bu alanda şirketlerin vergi ödemesinin ardından vergi denetiminin gerçekleşme prosedürünü ekledik. Rusya ile Avrupa ve Orta Asya ülkeleri bu alanda çok iyi sonuçlar gösteriyorlar. Çünkü elektronik sistem kullanıyorlar. Rusya vergi alanında 45. sırada yer alıyor" dedi. - Rusya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya, 'Doing Business' Listesinde 11 Basamak Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement