Rusya: Halep'i Biz Değil ABD Bombaladı - Son Dakika
Güncel

Rusya: Halep'i Biz Değil ABD Bombaladı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, Suriye'nin Halep kentini dün Rusya'nın değil ABD savaş uçaklarının bombaladığını öne sürdü.

11.02.2016 11:20  Güncelleme: 08:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Rus uçaklarının bombardımanı ve Halep'ten onbinlerce kişinin yola düşmesi üzerine gelen tepkiler için bir açıklama yaptı, "Bütün ölümcül günahların" kendi üzerlerine atıldığını savundu.

"SUÇLAMAK ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Önde gelen ABD ve Avrupa televizyonları, Rusya'nın operasyonlarından çok önde yerle bir olmuş Halep'in görüntülerini yayımlıyor ve buna Rusya'nın hava saldırıları neden olmuş gibi gösteriyorlar" ifadelerini kullanan Konaşenkov, "Tüm ölümcül günahlar konusunda Rusya'yı suçlamak alışkanlık hâline geldi" dedi.

"TÜRKİYE'DEN KALKARAK HALEP'İ BOMBALADI"

TASS haber ajansına konuşan Rus sözcü Igor Konashenkov, ABD'nin dün Halep'i A-10 savaş uçaklarıyla bombaladığını ve suçu Rusya'nın üzerine attığını ileri sürdü. Rus sözcü, dün ABD'ye ait iki A-10 savaş uçağının Türkiye'den kalkarak Halep'de bazı hedefleri bombaladığını söyledi.

"500 HEDEFİ VURDUK, 1900 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜK"

Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, ülkesine ait savaş uçaklarının 4-11 Şubat tarihleri arasında 500 hedefi vurarak 1900 "teröristi" öldürdüğünü savundu.

PYD'NİN RUSYA TEMSİLCİSİ: SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ

PYD'nin Rusya Temsilcisi Abdusalam Ali, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını söyledi. Rusya'nın başkenti Moskova'da dün "Batı Kürdistan" ismiyle Suriye Kürtleri temsilciği açılmıştı. Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunan Abdusalam Ali, Kürtlerin Esed rejimiyle işbirliği yaptığı şeklindeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Tüm tarafların ateşkes ilan etmesini istediklerini belirten Ali, Cenvere'deki Suriye görüşmelerinde PYD'nin temsil edilmesi gerektiğini savundu.

"SURİYE'NİN PARÇALANMASINI İSTEMİYORUZ"

Savaşın beş yıldan beri devam ettiği Suriye'de halkın bundan çok zarar gördüğünü belirten Ali, "Suriye krizinin Cenvere'de hızlı bir şekilde çözülmesini umuyoruz. İlk günden itibaren biz, ateşkesten yanayız. PYD'nin duruşu, sorunun barışçıl yollarla çözülmesi. Ancak, bu bize bağlı bir şey değil. Biz isteriz ki kan dursun. Ancak Suriye'de bir çok bölgesel güç etkin. Tüm bu tarafların bir araya gelerek anlaşması zor görünüyor. Ben açıkçası tünelin sonunda ışık göremiyorum." diye konuştu.

Suriye'nin dağılmadan savaştan çıkmasını istediğini de belirten PYD Rusya Temsilcisi, diktatörsüz, çok partili bir Suriye istediklerini söyledi. Ali, "Biz Suriye'nin tek parça halinde kalmasını istiyoruz. Bize inanmayabilirsiniz, ama bu böyle. Fakat 5 yıl önceki Suriye'yi değil, Baas rejimindeki Suriye'yi de değil, tüm halkların temsil edildiği yeni anayasa, yeni Suriye istiyoruz. Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin ve Türkmenlerin kendilerini birinci sınıf vatandaş hissettiği parçalanmamış bir Suriye istiyoruz" dedi.

"SURİYE YÖNETİMİ İLE İLİŞKİMİZ YOK"

Suriye Kürtlerinin tek taraflı ilan ettikleri kantonlara Suriye ordusunun henüz ulaşmadığını da belirten Ali, "Bize ulaştıklarında nelerin yaşayacağını bilmiyoruz. Bizi Suriye yönetimiyle işbirliği yaptığımızı ve bundan dolayı suçlayanlar var. Ama, kesinlikle böyle bir şey yok. Biz kimseye saldırmıyoruz. Sadece toprağımızı koruyoruz. Bize dostluk ile gelenlerle biz dost oluruz, ancak savaşla gelenlere karşı savaşırız."

"KÜRTLER OLMADAN CENEVRE ANLAŞMALARI OLMAZ"

Cenevre görüşmelerinde Suriye Kürtlerinin mutlaka temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Ali, "Kürtler Suriye'nin yüzde 15'ini oluşturuyor. Suriye'nin geleceğiyle ilgili kararlarda Kürtler de etkin rol almalı. Bunu Rusya da savunuyor ve açık açık söylüyor. Cenevre'de Kürtlerin temsil edildiğini bize söylüyorlar. Ancak biz gerçekçi olmalıyız onlara saygı duyuyoruz, fakat onlar Kürtleri tam olarak temsil etmiyor. Kürtler sözde değil, reel olarak temsil edilmeli." şeklinde konuştu.

"RUSYA İLE TÜRKİYE'NİN ARASININ BOZULMASINI İSTEMEZDİK"

Rusya'da 30 senden beri yaşadığını belirten Ali, "Hem Suriyelim hem de Rusya vatandaşıyım. Hem Rusyalı olarak hem Suriyeli olarak Türkiye ile ilişkilerin iyi olmasını istiyorum. Bizim partimiz de hep Türkiye ile iyi ilişkileri savundu. Biz Türkiye'ye düşmanlık beslemiyoruz. Türkiye bir komşumuz. Rusya ile Türkiye arasında, Kürtler ile Türkler arasında dostluk ilişkilerinin olmasını istiyoruz. Kavga ederek bu zamana kadar kimse bir şey kazanamadı. Yöneticimiz Salih Müslim de Türkiye'yi defalarca ziyaret etti. Onun duruşu da bu." dedi.

Rusya: Halep\'i Biz Değil ABD Bombaladı

Son Dakika Güncel Rusya: Halep'i Biz Değil ABD Bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • nedim: Hani Türkiye mazluma bomba atmazdi rte 3 21 Yanıtla Dost acF: Türkiye mazluma bombamı attı dangalak? 6 1
  • davut: abd rusyadan daha büyük duşmanimizdir rusya erkekgıbı konuşur abd .çok kalleş sinsi dır tüm terör orgutlerının kurucusudur her dediği yalandir.abd nın yapacakları işleri seçilmiş başkanları dahı değiştıremiyor onlar 100 yıllık proğramdan aşaği plan yapmıyorlar.ben şahsen abd.gibi bır muttefik dostum olacağına rusya gibi bir duşmanımın olmasini terci ederım 20 0 Yanıtla
  • DeMo: İkinizde bombalıyorsunuz varmı birbirinizden farkınız. 11 0 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Filler tepişir arada tayp ezilir ... 5 5 Yanıtla
  • Orhan: Suriyeden gelen mültecileri kim bonbalıyorsa o devletlere yönlendirin ve böylece türkiyenin yükü azalmış olur 7 2 Yanıtla
  • hakan ballı: Türkiye yanlış yapıyor Rusyaya göndersin Suriyeli Mültecileri nede olsa o yardım etmiyor mu Suriye halkına yardım etsin yarısını Rusyaya yarısınıda ABD gönderin. 7 0 Yanıtla
  • İda: cahil koyunlar uyanın artık 0 7 Yanıtla
  • Obama: Daha gecen gun Turkiye Suriyede sivilleri vuruyor diyen Ruslar degil mi ? Ne yalanci millet oldunuz ciktiniz cocuk gibi. 5 2 Yanıtla
  • Bu iki şer odağı: Bu iki şer odağını birbirine düşürmek için Türkiye mücadele etmeli 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Burdur'da Ruhsatsız Tabanca ve Tüfek Bulunduran 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:38 Burdur'da Ruhsatsız Tabanca ve Tüfek Bulunduran 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Burdur'da yapılan çalışmalar sonucunda, H.T, A.T. ve O.T'nin ikametlerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Şüpheliler, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
    15:35 Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

    Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak adlı vatandaş, seçimden önce 3 aylık maaşı peşin alan, ancak yeniden vekil olamayan 310 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, vekillerin aldıkları parayı iade etmemelerinin halkın/devletin parasının üstüne çökmek olduğunu belirtti.

  • Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu
    15:34 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Alemdar, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı ve milletvekilleri ile görüştü. Alemdar, şehre en iyi hizmetleri sunmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

  • Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı
    15:34 Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı

    Antalya'da yüksek nem oranı nedeniyle seyir teraslarından kenti görmek zorlaştı. Meteoroloji yetkilileri, nem bulutunun görüş mesafesinde olumsuz etkiler yaratmadığını belirtti. Bölgede sağanak yağışların beklendiği ve vatandaşların meteoroloji haberlerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı
    15:34 Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı

    Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında 4. Dönem KEK Protokolü ve eylem planları imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin dostluk, barış ve karşılıklı fayda temelinde güçlendirileceği vurgulandı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi
    15:34 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 31 Mart'taki yerel seçimde muhtarlık görevine seçilenlere başarı dileyerek, muhtarlarla bir araya geldi. Selendi Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, kurum temsilcileri de katılım sağladı ve görüş alışverişinde bulunuldu.


Advertisement