Rusya İçin Rusya ile Sınav!.. - Son Dakika
Güncel

Rusya İçin Rusya ile Sınav!..

Rusya İçin Rusya ile Sınav!..

A Milli Futbol Takımımız ile Rusya hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

31.08.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Futbol Takımımız ile Rusya hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Antalya Stadyumu'nda TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina yönetecek. Jure Praprotnik ve Robert Vukan'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak.

Karşılaşma Star TV'den naklen ekrana gelecek.

A Milli Futbol Takımı, Rusya ile Antalya'da yapacağı özel maçla 541. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 283'ü resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 540 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 231'i deplasmanda, 230'u evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 710 gol attı, kalesinde 787 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 540 karşılaşmanın 462'sini Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya kıtası temsilcileriyle yaptı.

HÜKMEN GALİBİYET VE KOSOVA MAÇI

A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde geride kalan 540 maç içinde birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 2 1 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

ANTALYA'DA 5. MİLLİ MAÇ

Türkiye-Rusya hazırlık müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya'daki 5. maçı olacak.

Maçın yapılacağı Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart 2016'da İsveç'i, 29 Mayıs 2016'da da Karadağ'ı ağırlayan Türk Milli Takımı, 2 6 Ekim 1923 tarihinde başlayan yürüyüşünde bugüne kadar çıktığı 540 maçtan 230'unu Türkiye sınırları içinde oynadı. Antalya kenti de 230 maçtan 4'üne ev sahipliği yaptı. Milliler, Antalya'da oynadığı maçların son ikisini kazandı, ilk ikisini kaybetti.

Türkiye, Antalya'daki ilk maçını 31 Ekim 1984 tarihinde Antalya Atatürk Stadı'nda Finlandiya ile oynadı. Meksika'da düzenlenecek 1986 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ilk rakip Finlandiya oldu. O günün yetkilileri, Finlandiya'nın soğuk iklim ülkesi olmasını göz önünde tutarak maçı Antalya'nın sıcağında oynatmayı tercih etti. Teknik direktörlüğünü Candan Tarhan'ın yaptığı ay-yıldızlılara karşı Finlandiya,10. dakikada Ari Hjelm ve 67. dakikada Mika Lipponen'in golleriyle 2-0 öne geçti, Türkiye 77. dakikada İlyas Tüfekçi'nin penaltısıyla farkı bire indirse de 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Milliler, Antalya'daki ikinci maçını 21 Ocak 1998'de Arnavutluk ile yaptı. 1998 Dünya Kupası'na katılamayan ay-yıldızlılar, Mustafa Denizli yönetiminde EURO 2000 Elemeleri'nin hazırlıklarına Arnavutluk'la oynadıkları maçla başladı ve rakibine 4-1 mağlup oldu. Türkiye'nin tek golünü Oktay Derelioğlu attı. Ay-yıldızlı ekip, Antalya'daki üçüncü maçını, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İsveç ile yaptı. Yeni yapılan Antalya Stadı'ndaki ilk milli karşılaşma olma özelliğini taşıyan maçı A Milli Takım, Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 kazandı. İsveç'in golü ise Andreas Granqvist'ten geldi.

Türkiye, aynı statta son maçını 29 Mayıs 2016'da Karadağ ile oynadı. Milliler, özel maçı Mehmet Topal'ın son dakika golüyle 1-0 kazandı.

ÖZEL MAÇ KARNESİ

Hazırlık maçında Rusya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın 93 yıllık tarihinde oynadığı toplam 540 maç içinde 257'sini özel karşılaşmalar oluşturdu. Milliler özel karşılaşmalarda biri hükmen olmak üzere 96 galibiyet ve 66 beraberlik aldı, 95 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere 332 gol atıp, kalesinde 373 gol gördü.

AĞUSTOS MAÇLARI

Türk Milli Takımı, 1923'ten bu yana oynadığı 540 maçın 27'sini ağustos aylarında yaptı. Ay-yıldızlılar bu 27 maçın 13'ünü kazanırken 10'unu kaybetti, 4'ünde ise beraberlikle ayrıldı. Milliler, ağustos maçlarında 43 gol atarken, kalesinde ise 35 gol gördü.

Ağustos ayındaki ilk maçını 3 Ağustos 1936'da, Berlin Olimpiyatları'nda Norveç'le oynayan Türkiye'nin uğradığı 4-0'lık mağlubiyet, bu ayda çıktığı müsabakalardaki en ağır yenilgisi olarak kayıtlara geçti. Ay-yıldızlılar, 2 Ağustos 1948'de, Londra Olimpiyatları'nda Çin'i aynı skorla yenerek bu aydaki en farklı galibiyetini elde etti. Ağustos aylarının en gollü maçı ise 20 Ağustos 1997'de oynandı. Milliler o gün Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya geldiği Galler'i 6-4 yenmiş ve 90 dakikaya tam 10 gol sığmıştı. Ay-yıldızlılar son ağustos maçını ise 2013'ün 14'ünde oynadı ve Gana ile 2-2 berabere kaldı.

Öte yandan Türkiye, Rusya ile karşı karşıya geleceği 31 Ağustos'ta geçmişte iki maç oynadı. 1994'te özel maçta Makedonya'yı 2-0 yenen milliler, 1996'da ise Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Belçika'ya 2-1 kaybetti.

A MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda yer alan futbolcular şunlar:

Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dortmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Tolga Ciğerci (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz)

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Rusya İçin Rusya ile Sınav!.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin Valilik Parkı Hizmete Açıldı
    15:51 Mardin Valilik Parkı Hizmete Açıldı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, Vali Akkoyun'un katılımıyla hizmete açıldı. Parkta yeşil çim alanları, ağaç dikimleri, oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor.

  • Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu
    15:51 Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde Z.B'ye ait zeytinlik içindeki bağ evinde çıkan yangında hasar meydana geldi. İtfaiye ekipleri alevleri söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin karanlık ittifakları ve ihtirasları ortaya çıktı
    15:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin karanlık ittifakları ve ihtirasları ortaya çıktı

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin çeşitli şehirlerde DEM'le karanlık ittifaklar kurduğunu ve ihtiraslarının DEM'in içini hallaç pamuğuna çevirdiğini söyledi.

  • Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı
    15:50 Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla öldüresiye dövülen şahıs ile ilgili gerçek emniyette ortaya çıktı. Şahsın taciz için değil gasp için darp edildiği belirtildi. Şahsın üzerindeki 2 bin TL parayı gasp ettikleri ileri sürüldü.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi
    15:50 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü Diyarbakırlılarla buluşturdu. Etkinliklerde Tazeoğlu şiirlerini seslendirirken, Grup Yürüyüş ise sevilen ezgilerini sundu. Program, plaket takdimleriyle sona erdi.

  • Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    15:49 Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

  • Carlos Vinicius: 'Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyorum'
    15:47 Carlos Vinicius: 'Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyorum'

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Carlos Vinicius, kurdukları aile ortamıyla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Vinicius, takım arkadaşlarıyla olan ilişkisini, taraftarlarla olan bağını ve teknik direktör Okan Buruk'u övgüyle anlattı. Ayrıca, Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçını kazanacaklarına inandığını belirtti.

  • Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı
    15:47 Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı

    Talas Belediyesi Geçici Hayvan Barınma ve Yaşam Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ruhsat alarak doğal yaşam alanına dönüştü. Merkez, Türkiye'de üçüncü olma özelliği taşıyor.


Advertisement