Rusya'nın AB'den Gıda İthalatını Yasaklaması - Son Dakika
Yerel

Rusya'nın AB'den Gıda İthalatını Yasaklaması

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Hollanda'nın, yasağı Türk malı etiketiyle aştığı iddiasını yalanladı.

14.10.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Rusya'nın AB'den gıda ithalatını yasaklamasıyla ilgili çıkan "Hollandalılar, boykotu Türk etiketiyle deliyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kavak, yazılı açıklamasında, haberde, Hollanda'da üretilen sebzelerin etiketsiz kasalarla Türkiye'ye gönderildiği, ardından "Türk Malı" etiketi vurulup Rusya'ya ihraç edildiği yönünde iddia bulunduğunu ifade etti.

Haberde, "araştırılmadan, asılsız ve gerçek dışı" iddialara yer verildiğinden dolayı kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğunu belirten Kavak, şunları kaydetti:

"İhracatçılarımızın, ülkemiz ihracatını ve dolayısıyla kendi pazarlarını baltalayacak böyle bir hususta asla aracı olmayacakları ve hali hazırda zaten yaş meyve sebze sektöründe en çok ihracat yaptığımız Rusya pazarında bindikleri dalı kesme eğiliminde olamayacakları aşikardır. Aynı zamanda söz konusu iddia, gerek Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü gerekse Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatları açısından mümkün değildir." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rusya'nın AB'den Gıda İthalatını Yasaklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement