Rusya'nın Suriye'de 11 Şubat Hedefi - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Suriye'de 11 Şubat Hedefi

Rusya'nın 11 Şubat'ta Münih'te yapılması planlanan Suriye toplantısına kadar Halep'i muhaliflerden almak istediği ortaya çıktı.

07.02.2016 09:49  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'yı Suriye'de bombardımanı derhal durdurmaya çağırırken, Moskova'nın hedefinin 11 Şubat'ta Münih'te yapılması planlanan Suriye toplantısına kadar Halep'i muhaliflerden almak olduğu iddia ediliyor.

GÜVENLİK KONSEYİ SONUÇ ALAMADI

Suriye'de yaşanan insanlık dramı ateşkes ilan edilmesi için yeterli olmadı. Önceki akşam Suriye'deki yeni mülteci dalgasını görüşmek için kapalı danışma toplantısı gerçekleştiren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi herhangi sonuç alamadan sona erdi.

11 ŞUBAT'A KADAR HALEP ALINACAK

Rusya lideri Vladimir Putin'in hedefi ise Esad güçlerine gönderdiği son model T-90 tanklarıyla 11 Şubat tarihinde Münih'te yapılacak Suriye görüşmelerine kadar bir kısmı muhaliflerin elinde olan Halep'in düşmesini sağlamak.

KERRY'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'ya ateşkes çağrısında bulunarak kadın ve çocukların bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğine işaret etti. Kerry, "Ruslar, Suriye'de ateşkesin sağlanabileceği konusunda bazı inisiyatifleri kendi üzerlerine aldılar. Fakat eğer ki bu sözler, Suriye'de bombardımanı devam ettirmek için sadece sözde kalacaksa, bunu kimse kabul etmez. Bu konuyu birkaç gün içinde açıklığa kavuşturacağız" dedi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin ise Suriye'de 'terörist örgütlerle' mücadelelerinin meşru olduğunu savundu.

RUS TANKLARIYLA KUŞATMA

Bu arada Rusya'nın Suriye'de sadece havada değil, karada da ağır silahlarla varlık göstermeye başladığı bildirildi. Rusya'daki "Gazeta" gazetesi "Vladimir Halep için savaşıyor" başlığıyla yayınladığı haberde Şam kuvvetlerinin başlattığı Halep kuşatmasında Rus yapımı son model T-90 tanklarının kullanıldığını yazdı.

"HALEP'İN ALINMASINI BİR AN ÖNCE İSTİYOR"

Bu tankların daha 2015 Kasım ayında Suriye'ye sevk edildiğinin altını çizen gazete, "Putin, Halep'in bir an önce alınmasını istiyor. ABD'nin muhaliflere verdiği TOW-2A tanksavar füzelerine karşı bu yüzden T-90 tankları kullanılıyor. Son model bu tanklarda füzelere karşı erken uyarı sistemi var" ifadelerine yer verildi.

Rusya'daki askeri gözlemciler ise Moskova'nın 11 Şubat tarihinde Almanya'nın Münih kentinde toplanacak Uluslararası Suriye Destek Grubu görüşmesine kadar Halep'in ele geçirilmesi için çalıştığını ileri sürüyor.

(Kaynak: Hürriyet)

Rusya\'nın Suriye\'de 11 Şubat Hedefi

Son Dakika Güncel Rusya'nın Suriye'de 11 Şubat Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • aras: vur putin baba vur her tarafı yerle bir et meydanı boş bulmasın tc devleti 15 57 Yanıtla
  • lolo: Her Biji putino harikasın vur o IŞİD di hepsi kürt türk düşmanıdır tabii birilerin işine gelmiyor o ayri 25 45 Yanıtla
  • güçlütürk cebrail: arkadaslar putin gelip bekliyecegi yer sadece sınırdır bir avuç çeçeni yenemeyen alkolik ülkesi bizimi yenecek bu vatan hepimizin gerekirse savaşırız korkan ülkeyi şimdi terk etsin kaçarken dikkat etsin vurulmasın okadar şehit vatandaşimiz kimin için şehit oldu şimdi ise sıra bizde malimiz mürkümüz namusumuz vatanımız için herzaman hazırız Allah tan başkada kimse canımızı teslim etmeyiz 51 11 Yanıtla
  • salih: putin adamin dibisin. 13 44 Yanıtla
  • sevgidolu: yürü be rusya vur vur inlesin tayyipler dinlesin 19 37 Yanıtla
  • Putin yalakaları: Siz müslüman ve kürt değilsiniz. Ermenisiniz. Artık gizlenemezsiniz. Müslüman müslümanın ölümüne sevinmez. Müslüman veda hutbesindeki sözüne sadıktır. 32 20 Yanıtla
  • kürtler okusun: benim kürt arkadaslarim var . bundan 14 yil once Ahmet Kaya kurtce sarki cikarcam dedi millet devlet ayaga kalkti simdi trt kürdi kuruldu universitelerde kürtce bolumleri acildi bumu kürt düşmanligi 14 yil once ahmet kayayi hain ilan ettiler simdi ? 30 20 Yanıtla
  • pislik: şu putini destekleyen kürt git rusyada yaşa 22 14 Yanıtla
  • NEBİ: nasıl insansın hangi dinden hangi mezheptesin batsın mezhebin huzur görme inşalah. 11 8
  • Protürk: Onu hain ilan eden cehape zihniyetiydi iktidarda chp vardı şimdi akp var hanin bilmiyosan hatırlatıyım dedim 9 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement