Rusya'nın Kırım Tatar Meclisinin Faaliyetlerini Durdurması - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Kırım Tatar Meclisinin Faaliyetlerini Durdurması

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya Adalet Bakanlığının, Kırım Tatar Milli Meclisini, aşırıcı faaliyetleri nedeniyle çalışmaları durdurulan dini ve sivil toplum örgütleri listesine almasına sert tepki gösterdi.

19.04.2016 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya Adalet Bakanlığının, Kırım Tatar Milli Meclisini, aşırıcı faaliyetleri nedeniyle çalışmaları durdurulan dini ve sivil toplum örgütleri listesine almasına sert tepki gösterdi.

Çubarov, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Kırım'ı işgal eden (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Avrupa'da işgal ettiği ülkelerde bazı halkları yok eden Hitler rejimi ile arasındaki zihinsel mesafeyi kısaltan bir adım daha attı. Putin'e hiçbir sorum yok. O işgal ettiği Kırım'da uluslararası toplumun izin verdiği kadar kaba davranıyor" ifadesini kullandı.

Batılı devletlerin Rusya'nın Kırım'daki bu girişimlerine kayıtsız kalmasına tepki gösteren Çubarov şunları kaydetti:

"Başka bir mesele, Batılı devletlerin liderleri, tüm dünyanın kaderine karar verme rolünü açıkça üstlenen Rusya'ya karşı devekuşu politikalarının kendi halkları için sonuçlarının farkında mı? Bugün Kırım Tatarları, Ukraynalılar, Ukrayna darbe altında… Rusya'nın yarın kim hakkında hüküm vereceği sorusundan kaçınmayın. Bu, sizin ülkeniz ve sizin halkınız olacak."

Rusya Adalet Bakanlığı, 18 Nisan 2016'da Kırım Tatar Milli Meclisini aşırıcı faaliyetleri nedeniyle çalışmaları durdurulan dini ve sivil toplum örgütleri listesine alındığını açıklamıştı.

Rusya'nın Kırım'a tayin ettiği savcı Natalya Poklonskaya, 15 Şubat'ta Kırım Tatar Milli Meclisini kapatmak için Kırım Yüksek Mahkemesine başvurmuştu. Poklonskaya, dava dilekçesinde, Rusya Federasyonu'nun aşırıcılık faaliyetleriyle mücadele kanununa dayanarak Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin durdurulmasını ve Meclisin "aşırıcı örgüt" kapsamına alınmasını talep etmişti. İlk duruşma 3 Mart'ta yapılmış, davanın görülmesi değişik gerekçelerle pek çok kez ertelenmişti. Son duruşmada ise davanın 25 Nisan'da görülmesi kararlaştırılmıştı.

Savcı Poklonskaya, 13 Nisan'da, mahkeme sonuçlanıncaya kadar meclisin faaliyetlerini durdurma kararı verdiğini açıklamıştı. Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD'den oluşan dosyayla gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Kırım Tatar Meclisinin Faaliyetlerini Durdurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement