Rusya, Sakarya'da Kurulan Gaz'a 15 Milyon Euroluk Yatırım Yapıp İhracat Atağına Kalkacak - Son Dakika
Güncel

Rusya, Sakarya'da Kurulan Gaz'a 15 Milyon Euroluk Yatırım Yapıp İhracat Atağına Kalkacak

Rusya, Sakarya\'da Kurulan Gaz\'a 15 Milyon Euroluk Yatırım Yapıp İhracat Atağına Kalkacak

Rusya'nın en büyük ticari araç markası olan, Mersa Otomotiv Distribütörlüğü'nde Sakarya Söğütlü'de de üretim yapan gaz, milyon euroluk ek yatırım yapıp ürettiği en yeni modeli 'Gazelle Next' ile ihracat atağına kalkacak.

27.11.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın en büyük ticari araç markası olan, Mersa Otomotiv Distribütörlüğü'nde Sakarya Söğütlü'de de üretim yapan gaz, milyon euroluk ek yatırım yapıp ürettiği en yeni modeli 'Gazelle Next' ile ihracat atağına kalkacak.

Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, Sakarya'da yaptıkları yatırımın Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat belirterek 2 yıl önce başlatılan yatırım sonucu bugünkü seviyeye ulaştıklarını söyledi. Gören, bu büyüme ile birlikte 2015 yılından itibaren 15 milyon euroluk ek yatırım yapma kararı aldıklarını da belirterek şöyle devam etti:

"Böylelikle istihdamı da artırmış olacağız. Next'in üretimi ve Türkiye'den ihracatı, ekonomimize katkı sağlıyor ve sağlamaya devam edecek. Rusya'nın en büyük ticari araç markası olan Gaz'ın farklı modellerinin üretimini Sakarya'da gerçekleştiriyoruz. Son modelimiz olan Next, sağlamlığı ile benzerleri arasından öne çıkıyor. Taşıma kapasitesi, teknolojisi, kaliteli satış sonrası hizmetleri, ekonomik kullanım maliyeti, konforu ve ciddi bir fiyat avantajı da mevcut. Rusya'da önemli bir yeri olan GAZ Ticari Araçlar ve Mersa Otomotiv'in yarattığı sinerji ile sektörümüzde önemli bir rol üstleneceğimizi düşünüyorum. 2016 yılı sonunda üretimimizin yüzde 30'unu ihraç edeceğiz."

Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, ticari araç sektörünün yükselen trend olduğunu ve özellikle Rusya'nın Gaz markası ile farklı pazarlara ulaşması için Sakarya'da bulunan tesisin de rolü çok büyük olduğunu belirtti. Gören, şöyle dedi:

"Marka olarak Türkiye'de çeşitli nedenlerden dolayı imajımız zarar görmüştü. Gaz Group ile 4 yıl önce başlayan birlikteliğimiz sayesinde şimdi bambaşka bir yerdeyiz. Artan bayi ve servis sayımız, ihracat rakamlarımız ve aracımıza gösterilen ilgi bu durumu doğrular nitelikte. Çok çalışarak daha da iyi olacağız. Öncelikli konularımızdan biri de fabrika yatırımımızı geliştirmek ve büyütmek."

Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da, marka olarak Türkiye'nin her bölgesinde olmak istediklerini belirterek, "Üretime başlamamızdan hemen sonra bayi sayımızı 23'e, yetkili servis sayımızı ise 42'ye çıkardık. Bu durum kısa sürede gerçekleşen büyük bir başarı hikayesidir" diye konuştu. - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya, Sakarya'da Kurulan Gaz'a 15 Milyon Euroluk Yatırım Yapıp İhracat Atağına Kalkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement