Türk Öğrencilere "Sınır Dışı Edileceksiniz" Tehdidi - Son Dakika
Dünya

Türk Öğrencilere "Sınır Dışı Edileceksiniz" Tehdidi

Türk Öğrencilere "Sınır Dışı Edileceksiniz" Tehdidi

Rusya'nın Voronej Enstitüsü'nün Türk öğrencilerden, Aralık ayında ülkeden ayrılmalarını istediği, aksi takdirde sınırdışı edilecekleri uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

28.11.2015 14:15  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da bulunan Voronej Yüksek Teknolojiler Enstitüsü, okulda eğitim gören Türk öğrencilerin ülkedeki kişisel bilgilerini alarak, 2-7 Aralık tarihlerinde ülkeden ayrılmaları uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

İsminin açıklanmasını istemeyen öğrencilerden S.K., okul yönetiminin, Türk öğrencilere 2-7 Aralık tarihleri arasında Rusya'dan ayrılmalarını söyleyerek aksi takdirde kaçak durumuna düşeceklerini ve zorla sınır dışı edilecekleri uyarısında bulunduğunu söyledi.

RUSYA'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ HEDEFTE

Yaşanan uçak krizi sonrası Rusya'nın ülkesindeki Türk vatandaşlarını sınır dışı etmeye hazırlandığı öğrenildi. Rusya'nın Voronej kentinde üniversite eğitimi gören ve güvenlik gerekçeleri ile isminin açıklanmasını istemeyen S. K., Voronej Yüksek Teknolojiler Enstitüsü yönetimi tarafından kendilerine sözlü olarak ülkeden ayrılmaları gerektiğin söylendiğini aktardı.

TÜRK ÖĞRENCİLER ZORLA SINIR DIŞI EDİLEBİLİR

Telefonla İHA'ya açıklamada bulunan S.K., dün okul yönetiminin politik krizin sürdüğünü ifade ettiğini belirterek, "Okul bize, ülkedeki Türk vatandaşlarının sınır dışı edileceğini söyledi. Bize herhangi bir yazılı belge sunulmadı. Ancak 2-7 Aralık tarihleri arasında ülkeden ayrılmak istediğimizi ve herhangi bir talepte bulunmadığımızı kaydeden bir kağıt imzalatmak istendi. 7 arkadaşımız imzaladı ancak 2 kişi imzalamadı" dedi.

ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİ TOPLANDI

Şehirde 45-50 öğrenci olduklarını sözlerine ekleyen S.K., "Bütün öğrencilerin okul yönetimi tarafından adres ve telefon bilgileri alındı. Diğer okullardaki arkadaşlara da şu anda bir diplomatik kriz olduğu ve kimsenin önünü göremediği söylenmiş. Okuldan uzaklaştırılabilecekleri ve ülkeden çıkarılabilecekleri söylenmiş" ifadelerini kullandı.

"HALK KIŞKIRTILIYOR"

Yaşanan kriz nedeniyle bir süre arkadaşlarıyla okula gitmeme kararı aldıklarını ve bir süreliğine akrabasının yanına geldiğini dile getiren S.K. "Büyükelçilikle görüştük konuyla ilgilendiklerini ifade ettiler. Biz de beklemedeyiz. Bize 'eğer ülkeden çıkmazsanız kaçak durumuna düşeceksiniz ve zorla ülkeden uzaklaştırılacaksınız' denildi.

Kentte yaşayan bir Türk öğrencinin de gürültü yaptığı bahanesi ile evinden çıkarıldığını belirten S.K., halkın kışkırtıldığını ifade ederek kentte herhangi bir uygulama olmamasına rağmen sokaklarla rahat bir şekilde dolaşamadıklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Öğrencilere 'Sınır Dışı Edileceksiniz' Tehdidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • tunç06: Ne işiniz var rusyada...ülkede her kasabada üniversite var.....çıkın gelin derim... 20 3 Yanıtla
  • İYİKİ TÜRKİYE RUSYADAN ÖZÜR DİLEDİ.AMA ???: Bizimkiler Rusya uçağını haksız yere düşürmüş olmasalar,bu adamlar bu kadar alınıp,bizi tamamen silmezler.Herhalde kabahat bizimkilerde.Milletim adına çok üzüldüm.Ama bu daha başlangıç.Bunların niyeti kötü bence.Bunların gözü Akdeniz bölgesi ve Istanbul,da ve AKP rejimine son vermek.AKP kendiliğinden giderse iyi olur bence.Bizimkiler Arapların din bekçiliğini yaparak,ezan sesleri,camilerle,türbanlarla ve dikkafa ile fazla gidemezler.NOTO,nun arkasına ne zamana kadar saklanacağız??? Bizi eski Yo 3 16 Yanıtla
  • ALMAN TELEVİZYONUNDA İZLEDİM: Türkiye Rusya,dan özür diledi.Bu iyi haber.En azından şimdilik uçurumdan döndük(inşallah).Bundan sonra Rusya bize çok KATI anlaşmalar sunarak,bizi kendine bağımlı yapmaya çalışacak.Önerilim:Herşeyden önce Arapların din bekçiliğinden kurtulalim.Dış politikaya fazla karışmayalım, yumuşak politika uygulayalım.Kimseye yalvarmayalım,kendi yeteneklerimizle ilerleyelim.Görmüş olduğunuz gibi,sadece ezan sesleri,camilerle ve dikkafalılık,la ilerleyemiyoruz.Bilim ve teknolojiye ağırlık verelim.Saygılar.No 2 7 Yanıtla
  • yazgul guldal: Allah bizi uyanandan eylesin herseyi filim gibi seyrediyoruz birturlu aklimizi basimiza almiyoruz Allah bizi nediye yarati vebizi niye dunyaya yoladi yiyelim icelim gezelim diye herhalde 5 yildizli tatil koyune gonderdi uyan uyan kades kendimize gelelim yoksa sonumuz husran olacak 5 1 Yanıtla
  • vanliyiz: Biz niye Rusları koymuyoruz. Defolsun gitsin ülkemizden. Büyük ülke isek. Sınırdışı edin mallarını sınırdan almayın. 6 0 Yanıtla
  • golge: Türkiye ye hicbir sey olmaz by piton turklerin allah i var sen kime guveniyorsun silahlarina mi.bizim rabbimiz istemez ise senin o silahlarinbile calistirmaz elinde ulkende patlar.Allah zalimleri sevmez.. 0 2 Yanıtla
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement