Rusya: Türk Şirketler Stadyum İnşaatlarına Devam Edecek - Son Dakika
Ekonomi

Rusya: Türk Şirketler Stadyum İnşaatlarına Devam Edecek

Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko Türk şirketlerinin Rusya'da yapımını sürdürdüğü stadyum inşaatlarının devam edeceğini açıkladı.

30.11.2015 07:38  Güncelleme: 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Spor Bakanı ve Futbol Birliği Başkanı Vitaliy Mutko, 2018 FIFA Dünya Kupası çerçevesinde stadyum inşa eden Türk şirketlerinin Rusya'da çalışmalarına devam edeceklerini, çünkü mevcut iş kontratlarının olduğunu bildirdi.

"SÖZLEŞMESİ OLANLAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK"

Mutko telefonla yaptığı açıklamalarda, "Tüm stadyum inşaatlarında müteahhitler Ruslar. Bazı projelerde taşeron firmalar Türk şirketleri olabilir. Eğer bu şirketlerin kontratları varsa, o zaman çalışılmaya devam edecekler. İleride yeni projelere imza atılmayacak fakat mevcut sözleşme varken bu sözleşmeler tekrardan değerlendirilmeyecek" dedi.

2018 DÜNYA KUPASI 12 STADYUMDA DÜZENLENECEK

FIFA Dünya Kupası maçları, 14 Haziran- 15 Temmuz 2018 tarihinde Rusya'nın Moskova, St. Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Volgograd, Nizhniy Novgorod, Samara, Saransk, Ekaterinburg, Rostov na Donu ve Soçi'de olmak üzere 11 şehrinde bulunan 12 stadyumda düzenlenecek.

Rusya: Türk Şirketler Stadyum İnşaatlarına Devam Edecek

Son Dakika Ekonomi Rusya: Türk Şirketler Stadyum İnşaatlarına Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • bir türk: ben olsam bu karardan sonra işi bırakırım. 15 1 Yanıtla
  • 34harun: yeter yani başka habermi yok sürekli aynı şeyler 6 9 Yanıtla
  • el alem: gururları var ise işi birakirlar 10 4 Yanıtla
  • hayinler: beter olsunlar destek vermeselerdi 0 9 Yanıtla
  • tunç06: işlerine gelen yerde devam gelmeyen yerde amborgo olmaz...ama bizim insanımız da rest çekecek yürek yok.....bırakın gelin onlar düşünsün. 7 1 Yanıtla
  • Son: Ruslar kadar bencil, kendini düşünen, çıkarcı bir millet daha yok İşine gelene evet gelmeyene hayır 7 0 Yanıtla
  • google: Stadlarin yapimini birakin donun.onlar yeniden yapim icin gerekli malzemeyi, personeli bulana kadar gecen zamanda is en az 6 ay aksar.maclara yetismez.zaten bunu dusunmeseler hepsini sınır dısi ederlerdi. 6 0 Yanıtla
  • ercan: bunlar her gittiği yere hayinlik yaparlar inşallah bizim şehrimize gelmezler 4 2 Yanıtla
  • YiĞiT GERMANY: Bunlar her şeyi önceden planlamislar uçak bahane 5 0 Yanıtla
  • azeri: Haber var. Ama vermiyorlsr. Orta Asyaya rusiyadan geçerek gidecek olan tirlara rusya kapıları kapattı, Azerbaycan kapıları açtı ve gümrük işlemleririni basitleştirdi. Dünya bunu konuşuyor Türkiye susuyor. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.


Advertisement