Rusya: Türkiye ile Tüm Askeri İlişkileri Askıya Aldık - Son Dakika
Güncel

Rusya: Türkiye ile Tüm Askeri İlişkileri Askıya Aldık

Rusya Savunma Bakanlığı, olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını duyurdu.

26.11.2015 18:36  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını söyledi.

"ASKERİ İLİŞKİLERİ ASKIYA ALDIK KIRMIZI HAT DA DAHİL"

Sputnik'in geçtiği habere göre Konaşenkov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Daha önce alınan karara göre, Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki tüm işbirliği kanalları askıya alındı. Buna Suriye'deki terörist yapılanmalarının imhası esnasında oluşabilecek hava kazalarını önlemek için başlatılan kırmız hat da dahil.

"PİLOTLARIN KONUŞMALARI UYDURMA"

Türkiye, Rusya'nın askeri ataşesine Rus Su-24 uçağına yapılan saldırıyla ilgili belgeleri vermeyi reddetti. Türkiye Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, Rus ataşesine F-16 pilotları ile Su-24 pilotları arasındaki konuşmaları basına vermediklerini bildirdi. Bu bilgi, bugün basında çıkan ve pilotların konuşmasının yer aldığı iddia edilen haberlerin uydurma olduğunu kanıtlıyor.

"İNSANİ YARDIM KONVOYUNU RUSYA VURMADI"

Hayatta kalan Su-24 pilotunun kurtarıldığı bölgede faaliyet gösteren terörist gruplar imha edildi. Rus uçaklarının Suriye'de Türkiye'den gelen bir insani ayardım konvoyunu vurduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor."

Rusya: Türkiye ile Tüm Askeri İlişkileri Askıya Aldık

Son Dakika Güncel Rusya: Türkiye ile Tüm Askeri İlişkileri Askıya Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • mardi halkı : yaşasın putin 11 26 Yanıtla
  • RECEP DİBELEK: NEYİME ALLLLLLLLLLLLLLLLLL NEYİME ALMA LAN GOMİNİST KAFİR RUSYA 4 0 Yanıtla
  • Rizeli: Ulu onder putin 1 2 Yanıtla
  • viva: putikkkk küsme be oğlum hemen 3 0 Yanıtla
  • MAZLUM DRK: Hade Gelin Bizim Insanlar. Gaz Kacagini Cakmakla Denerler. Kocum ALLAH tan baska. korkumuz yok. 2 1 Yanıtla
  • Mardin: Putin abinin ordusuna katılcam işaalh saldır tc ye abi 0 2 Yanıtla
  • turk: Biz Osmanlı torunlariyiz kimse bizi Yıldırımaz gerekirse vatan için hepimiz savaşırız bundan emin olun vatan sana canım feda 2 0 Yanıtla
  • Türkiye: Lan vatan hainleri bir şey olsa sizi Türkiye kabul ediyor rusya değil Türkiye ye sığınıyorsunuz ozaman gidin rusyaya 2 0 Yanıtla
  • düşünen adam: iyi okuyun beyler size farklı bir bakış açısı ile bir analiz yapacağım bu olayların ilk sinyalini sayın cumhurbaşkanı daha önce verdi ama kimse anlamadı DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR DERKEN TÜRKİYENİNDE ARTIK SAHNEDE OLACAĞINI İLAN ETTİ 5 emperyalist ülkenin dünya kaynaklarını sömürmekte artık yalnız olmadığını altıncı güç olarak türkiyeninde pastadanpay istediğini ilan etti ama maskeli beşler pastadan pay vermek istemiyor türkiyede alacağım diyor durum tamamen bu 1 0 Yanıtla
  • düşünen adam: 95 yıllık fetret devri sona erdi ve buyuk mücadele başladı sanırım bundan sonra sürekli bir gerginlik ve düşük yoğunluklu bir çatışma sürekli olacak müthiş bir satranç başladı bakalım ne olacak bir türk olarak elbette muzaffer olmak isterim ama yolumuz zorlu bir yol herkes hazırlığını ona göre yapmalı 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement