Rusya Uyardı: Çırılçıplak Soyar, Yatağa Bağlarız! - Son Dakika
Dünya

Rusya Uyardı: Çırılçıplak Soyar, Yatağa Bağlarız!

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası öncesinde, ev sahibi ülke ilginç bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

25.10.2016 15:46  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, 2018 Dünya Kupası öncesinde taraftarlara yönelik birtakım önlemler aldı.

''AYILTMA EVLERİ YENİDEN AÇILACAK''

Yüksek miktarlarda alkol tüketip olay çıkartan İngiliz taraftarlara yönelik olarak uygulanacağı söylenen yaptırımların içinde 'ayıltma evleri' de olacak.

Sarhoş olup, kötü davranışlar sergileyen taraftarlar gözaltı merkezlerine toplanıp, soyulacak ve ayılana kadar bir yatağa bağlanacak.

Turnuva yönetimine yakın kaynaklara göre, turnuvaya ev sahipliği yapacak 11 şehirde de bu gözaltı merkezlerinden bulunacak.

Rusya'nın şef bağımlılık psikiyatristi Yevgeny Bryun gelişmeleri doğrulayarak; "Ayıltma evleri yeniden açılacak." dedi.

TEHLİKEDEN UZAK TUTACAK

Rusya futbol taraftarları lideri Eduard Latypov ise uygulamayı destekleyerek; "Birçok taraftar, yurt dışına veya başka bir şehre gittikleri zaman stadyumu pas geçip bara gidiyor. Bazen, statta hiç görünmedikleri bile oluyor." şeklinde konuştu.

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova ise, daha önce Sovyetler Birliği döneminde var olan 'ayıltma evleri'nin yeniden açılacağını doğrulayarak; "Buna ihtiyacımız var. Bu bazı insanları tehlikeden uzak tutma şansı verecek. Kimsenin sokakta ölüm saçmasına izin veremeyiz." dedi.

EURO 2016'da Fransa sokaklarında İngiliz ve Rus taraftarlar arasında çıkan çatışmaların ardından, Putin'in aynı sahneleri Moskova'da görmek istemediği ve bu görüntüleri engellemek için ayıltma evlerine önem verildiği belirtildi.

Rusya Uyardı: Çırılçıplak Soyar, Yatağa Bağlarız!

Son Dakika Dünya Rusya Uyardı: Çırılçıplak Soyar, Yatağa Bağlarız! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement