Rusya'ya Beyaz Et İhracatı - Son Dakika
Güncel

Rusya'ya Beyaz Et İhracatı

Rusya\'ya Beyaz Et İhracatı

Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı İnal: "Rusya'ya ilk defa parçalanmış ürünümüz olan but eti göndermeye başlıyoruz"

28.10.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı Teoman İnal, Rusya'ya ilk defa parçalanmış ürünleri olan but eti göndermeye başladıklarını bildirdi.

Firma kesimhanesinde basın mensuplarına üretim hakkında bilgi veren İnal, Türkiye'de kanatlı et üretiminin 2 milyona yaklaştığını, bu üretim içerisinde Beypiliç'in payının yüzde 10 olduğunu söyledi.

Ağustos ayından itibaren Rusya'ya ihracata başladıklarını belirten İnal, "İhracatta artan rakamlarla ekim ayında Beypiliç olarak bin ton seviyesini aşmış olacağız. Bu gün de Rusya'ya ilk defa parçalanmış ürünümüz olan but eti göndermeye başlıyoruz. Gelecek hafta sonuna kadar bu rakamı yükseltmiş olacağız" dedi.

Türkiye'nin kanatlı et üretiminde dünyada 9. sırada olduğunu dile getiren İnal, "2015 yılı içerisinde inşallah 8. sıraya yükselmiş olacağız. Türkiye ihracat konusunda da dünya sıralamasında 4. sıraya kadar yükselmiş durumda. Yakın bir gelecekte bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Türkiye olarak ihracatın yüzde 50'sinden fazlasını Irak'a yapıyoruz. Bunun yanında birçok ülkeye de ihracatımız devam ediyor. Dünyanın her yerine ürün göndermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Teoman İnal, Türk tavuğunun kaliteli olduğunu vurgulayarak, "Bizim tavuklarımız bir kere tadına bakıldıktan sonra dünyanın her yerinde kendini pazarlama şansı bulacaktır" ifadesini kullandı.

Türkiye'de sektörlerinde son sistem teknoloji kullanıldığına dikkati çeken İnal, "Türkiye'nin kanatlı sektör üretim sistemi dünyaya örnektir" dedi.

Beypiliç olarak eylül ayında 40 bin ton üretim seviyesini geçtiklerini aktaran İnal, "Şu ana kadar 300 bin tonluk üretimimiz oldu. Bu rakam 400 bin tonlara kadar ulaşacak" diye konuştu.

İnal, beyaz et fiyatlarının en alt seviyelerde olduğunu dile getirerek, "İnşallah değerini bulur" ifadesini kullandı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'ya Beyaz Et İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor
    14:39 İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir marketin deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi ve ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
    14:38 Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi

    Samsun'da yürütülen Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından İlkadım ilçesindeki özel bir okulda etkinlik gerçekleştirildi. Programda, meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı ve akran zorbalığı gibi konular 160 öğrenciye anlatıldı. Etkinlikle öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlenmeleri hedeflendi ve etkinliğin ilerleyen dönemlerde devam edeceği belirtildi.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi
    14:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi

    UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatı (FLACMA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti ve daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu paylaştı.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi
    14:35 Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini belirtti. Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve zorlu bir karşılaşma beklediklerini ifade etti. Ayrıca, takımın ligde kalma mücadelesine devam edeceklerini ve sözleşme konusunun şu anda odaklarında olmadığını söyledi.

  • Niğde'de Jandarma Ekipleri, 160 Olayı Vücut İziyle Çözdü
    14:34 Niğde'de Jandarma Ekipleri, 160 Olayı Vücut İziyle Çözdü

    Niğde'de İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri, yılın ilk üç ayında meydana gelen 160 olayı, suçluların vücut izinden yola çıkarak çözdü. Ekipler, parmak izi, biyoloji, kimya, iz inceleme ve balistik konularında teknik incelemeler sonucunda hırsızlık, mala zarar verme, öldürme, uyuşturucu madde ve trafik kazaları gibi olayları aydınlattı. Ayrıca, ekipler yılın ilk 3 ayında 288 aranan kişiyi yakalayarak, 41 hükümlüyü cezaevine teslim etti.


Advertisement