Rüya Şehir Viyana - Son Dakika
Basın Bültenleri

Rüya Şehir Viyana

Rüya Şehir Viyana

Şıklığın, zarafetin ve klasik müziğin şehri: Viyana. Tarihi dokusunun içine zarifçe sızmış modern görünümü ile Viyana mükemmel bir şehir. Geniş sokakları, tarihi binaları, şehrin yer yerine ulaşabilmenizi sağlayan tramvay hattı, yolda yürürken bile duyabileceğiniz klasik müzik tınıları ve lezzetli yiyecekleri ile Viyana kesinlikle görülmeye değer bir şehir. Viyana'da görmeniz gereken pek çok tarihi eser ve yapıt olmasına rağmen bunlar içinden en önemlisi yazlık saray olarak kullanılmış olan Schönbrunn Sarayı. Yüzyıllarca kraliyet ailesine ev sahipliği yapmış olan bu saray haliyle tarihin derin izlerini taşımakta.

01.10.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şıklığın, zarafetin ve klasik müziğin şehri: Viyana. Tarihi dokusunun içine zarifçe sızmış modern görünümü ile Viyana mükemmel bir şehir. Geniş sokakları, tarihi binaları, şehrin yer yerine ulaşabilmenizi sağlayan tramvay hattı, yolda yürürken bile duyabileceğiniz klasik müzik tınıları ve lezzetli yiyecekleri ile Viyana kesinlikle görülmeye değer bir şehir.

Viyana'da görmeniz gereken pek çok tarihi eser ve yapıt olmasına rağmen bunlar içinden en önemlisi yazlık saray olarak kullanılmış olan Schönbrunn Sarayı. Yüzyıllarca kraliyet ailesine ev sahipliği yapmış olan bu saray haliyle tarihin derin izlerini taşımakta. Bu sarayı Türkçe dil seçeneği de bulunan audio guide sistemi ile daha sistematik bir şekilde gezebilir, gezdiğiniz yerler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Kışlık saray olarak kullanılan Hofburg Sarayı ve Belvedere Sarayı gezebileceğiniz diğer saraylardan.

Hristiyan kökenli bir geçmişe sahip olan şehirde birbirinden görkemli dini yapılar görmek mümkün. Şehrin en ünlü caddesi olan Kartner Strasse'de St. Stephan Katedralini, yine aynı bölgede olan Graben Strasse'de ise St. Peter Kilisesi'ni görebilirsiniz. Bu cadde üstünde göreceğiniz bir diğer önemli yapıtsa Veba Anıtı. Hediyelik eşyalar bulabileceğiniz, kişisel alışveriş yapabileceğiniz ve çeşitli kafeler bulabileceğiniz Kartner Strasse'de meşhur Opera Binası'nı da görebilirsiniz. Karl Kilisesi ise bir kilise olarak gezilebilmesinin yanı sıra kilisenin içinde verilen klasik müzik konserleri ile de dikkat çekiyor. Viyana'ya kadar gitmişken mutlaka ya bir klasik müzik konseri ya da opera etkinliğine katılın.

İçinde şehirler özdeşleşmiş olan dönme dolabı da barındıran Prater'de eğlenceli ve dinlendirici saatler geçirebilirsiniz. Riesenrad denilen bu dönme dolapta şehrin güzel manzarasına yukarıdan tanık olabilirsiniz. Yerel ürünlerin satıldığı, manavların, restoranların ve tatlıcıların toplu halde bulunduğu Naschmarkt'a da uğramanızı tavsiye ederiz. Burada yerel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz gibi alışveriş de yapabilirsiniz.

Viyana denilince akla ilk gelen şeylerden biri şinitzel. Viyana'ya gittiğinizde mutlaka şinitzel ve meşhur patates salatasından yiyin. Viyana'da meşhur olan bir diğer şey ise tatlılar. Pasta konusunda uzmanlaşmış ve ünlenmiş pek çok pastaneye sahip olan Viyana'da özellikle Sacher Torte ve Apfel Strudel'i denemenizi tavsiye ederiz, tabii ki yanında bir fincan kahve ile.

Dünyanın en şık ve zarif şehirlerinden biri olan Viyana'da tarihle ve sanatla dolu birkaç gün geçirmek için Anı Tur'un yurtdışı turları kapsamında düzenlediği Viyana Turlarını tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Rüya Şehir Viyana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement