Rüzgar Kongresi Kıtaları Birleştirecek - Son Dakika
Ekonomi

Rüzgar Kongresi Kıtaları Birleştirecek

Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin (IWPC) ilki yarın İstanbul'da başlayacak.

30.03.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin (IWPC) ilki yarın İstanbul'da başlayacak.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nden (TÜREB) yapılan açıklamaya göre, WOW İstanbul Kongre Merkezinde yapılacak kongre, üç kıtadan yaklaşık 20 ülkeden gelecek katılımcılarla bugüne kadar rüzgar sektöründe yapılmış en büyük kongre olacak.

Üç gün sürecek kongrenin açılış konuşmalarını, Türkiye Rüzgar Enerjisi Başkanı (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA) Başkanı Marcus Tacke, Global Rüzgar Enerjisi Birliği (GWEC) Başkanı Dr. Klaus Rave ile kongre başkanı Doç.Dr. Murat Mercan yapacak. Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılması bekleniyor.

"İstanbul Kıtaları Biraraya Getiriyor" mesajı ile ilk kez İstanbul'da düzenlenecek IWPC, Avrupa, Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Balkanları da içine alan geniş bir coğrafyadaki tüm rüzgar enerjisi yetkililerini bir araya getirecek.

Kongreye, aralarında Kıbrıs, Ürdün, Makedonya'nın da olduğu 20 ülkenin rüzgar enerjisi birliği başkanları gelecek. Rüzgar sektöründe deneyimi olan ülkelerin yanı sıra rüzgarla yeni tanışan Orta Doğu ve Afrika ülkeleri de kongrede yer alacak.

Katılımcılar, rüzgar enerjisine yönelik kendi ülkelerindeki gelişmeleri, deneyimlerini, karşılaştıkları sorunları, gelişen teknolojiyi ve çevreye yararlarını anlatacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rüzgar Kongresi Kıtaları Birleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement