Saadet Gençliği, Gençleri Dinledi - Son Dakika
Yerel

Saadet Gençliği, Gençleri Dinledi

Saadet Gençliği, Gençleri Dinledi

19-29 Gençlik Haftası nedeniyle Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından ’Saadet Gençliği Gençleri Dinliyor’ etkinliği düzenlendi.

22.05.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19-29 Gençlik Haftası nedeniyle Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından 'Saadet Gençliği Gençleri Dinliyor' etkinliği düzenlendi.

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Yücel, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stant önünde yaptığı açıklamasında, " İstanbul'un fethinin 563. yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde hem fetih ruhunu hem de bu ruhu taşıyan gençliğimizin yeniden canlanmasını, heyecanlanmasını ve önce kendisinden, ailesinden, çevresinden ve ülkesinden başlayarak yeni fetihler gerçekleştirmesi arzusunu taşıyarak bu vizyonla birlikte 19-20 Mayıs tarihlerini 'Gençlik ve Fatih Haftası olarak kutlamaktayız" dedi.

Yücel, "Fatih ruhunu yeniden keşfetmek için, yeni bir ruhi dirilişe ihtiyaç vardır. Fetih ruhunu özümüzde yeniden şekillendirmek ve bu kutlu fethin ruh dünyasındaki inkişafa sebep olacak yolları iyi bilinmelidir. Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açıldığı; o yüce hakan, Fatih Sultan Mehmet hanın fetih ruhu gönül diyarlarına taşınmalıdır. Özünü İslam'ın fetih anlayışından, müjdesini sevgili Peygamberimizin mübarek ağzından alan, bütün beşeriyete huzuru getirecek bu ulvi gaye için İstanbul fethedilmiştir" diye konuştu.

Yücel, "Tüm İstanbul'a hatta tüm insanlığa sevgi ve özgürlük ilkelerini o gün göstermiştir. İşte bu gün bize düşen ise; fetih ruhunu genç nesle taşımak ve yaşanmaya değer hayatın ne olduğunu göstermektir. Zaferlerimizi yeniden hatırlayarak, "gençliğimize kutsal değerlerimiz uğrunda fedakarlık yapabilme" zevkini tattırmaktır. Fatih Sultan Mehmet gibi, ömür sermayesini fetihlere vakfetmenin sırrını anlamak ve anlatmaktır." ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saadet Gençliği, Gençleri Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement