Fatih Erbakan Adaylığını Resmen Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Fatih Erbakan Adaylığını Resmen Açıkladı

Fatih Erbakan Adaylığını Resmen Açıkladı

Kongre hazırlık toplantısında "Milli Görüş'ün yeniden ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz" diyen Fatih Erbakan, genel başkanlık için startı verdi.

23.04.2014 15:10  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisinin olağan kongresi için yapılan hazırlık toplantısında Fatih Erbakan'ın genel başkan adayı olduğu açıklandı. 

Fatih Erbakan,  "Milli Görüş'ün yeniden ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz. Bugün bu salonda Milli Görüşçüler olarak yeniden kıyama duruyoruz, bugün bu salonda 1969'un heyecanını yeniden yaşıyoruz, bugün bu salonda yeniden topyekun sefere çıkıyoruz" dedi.

SALONA SLOGANLARLA GELDİ

Saadet Partisinin 5. Olağan Kongresi Hazırlık Toplantısı, Söğütözü Ramada Oteli'nde yapıldı. Toplantıya, Fatih Erbakan'ın yanı sıra Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile il ve ilçe başkanları ayrıca genel kurul delegeleri katıldı. Fatih Erbakan, salona girişinde yoğun tezahürat ve alkışlarla karşılandı. Salonda sıklıkla "Başbakan Erbakan", "Erbakan nerede biz oradayız", "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. 

CAMİA ERBAKAN'I İSTİYOR

Fatih Erbakan'dan önce söz alan Suat Konukçu, kongre tarihinin açıklanmasından sonra partinin bütün organlarıyla bir çalışma yürüttüklerini ve kimin genel başkan olması gerektiği konusunda istişarelerde bulunduklarını kaydetti. Konukçu, çalışmalar neticesinde "camianın hemen hemen tamamının Fatih Erbakan'ın genel başkanlığı konusunda hem fikir olduğunu ve partide ikinci Erbakan döneminin başlamasını istediklerini" belirterek Fatih Erbakan'ı kürsüye davet etti. 

"HAÇ TAŞIMAK ÜZERE SALONA GELMİŞ BULUNUYORUZ"

Katılımcılara ve toplantıyı organize edenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Fatih Erbakan, "Milli Görüş hareketinin temsilcisi olan Erbakan hocamızın kurmuş olduğu Saadet Partimizin 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 5. Büyük Kongre hazırlık toplantısı inşallah en büyük hayırlara, en büyük zaferlere vesile olsun. Türkiye'nin dört bir yanından koşup gelen bu salonu dolduran sizler, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın inşası için bir haç taşımak üzere bu salona gelmiş bulunuyorsunuz. Bu buluşmamızın, Saadet Partimizi önce meclise hemen ardından iktidara taşıyacak çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu. 

"DAVAMIZ İÇİN TESLİM OLURUZ"

"Milli Görüş zihniyetinin iktidara gelmesi yeniden doğru şekilde temsil edilmesine bağlı olduğunu" söyleyen Erbakan, Saadet Partisi'nin ayağa kaldırılması ve layık olduğu yere bir an önce taşınması bizlerin hayattaki en önemli görevimiz ve işimizdir" dedi.

"BİZE İHTİYAÇ DUYULUYORSA KAÇMAYIZ"

Merhum  Necmettin Erbakan'ın "Davamız için bir şey yapmamız gerekiyorsa, hiç düşünmeden teslim oluruz ve onu yaparız" sözlerini hatırlatan Fatih Erbakan, şöyle konuştu: "Bu sözleri 40 sene kulaklarımıza nakşeden evlatlar olarak, onun yetiştirdiği evlatlar olarak bizler hiçbir göreve hiçbir mevkiye kendiliğimizden talip olmayız, fakat aynı zamanda davamız için, milletimiz, İslam alemi ve insanlığın kurtuluşu için bir görevin yerine getirilmesi gerekiyorsa, bize ihtiyaç duyuluyorsa bundan da asla kaçmayız" 

"SAADET PARTİSİ'Nİ KAYBEDİYORUZ"

"Milli Görüşçüler olarak, bir davanın erleri olarak hepimizin bildiği üzere bizim davamızda görev istenmez, görev verilir" diyen Erbakan, Saadet Partisinin kurucuları, genel idare kurulu üyeleri, yüksek istişare kurulu üyeleri, kongre delegeleri, il ve ilçe başkanlarının kendisini genel başkan olarak görmek isteğini ifade etmelerinden büyük şeref ve bahtiyarlık duyduğunu ifade etti. Fatih Erbakan, "son sözü Saadet Partisi delegelerinin söyleyeceğini" kaydederek, "Davamız uğrunda bize verilen bir görevi yerine getirmek bizler için bir tercih meselesi değil bir mecburiyettir" diye konuştu.  

"KAYBEDERSEK NE YAPACAĞIZ HESABINA GİRMEYİZ"

Bazı kimselerin kendisinin adaylığını "erken bulduğunu" dile getiren Erbakan, "Bugün öyle bir gündür ki, şu anda Milli Görüş fikriyatının tek temsilcisi Saadet Partisini kaybediyoruz. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Eğer partimizi kaybetmek söz konusuysa, bizler birer dava adamı olarak, biz kaybedersek ne yapacağız hesabına asla girmeyiz ve öne çıkarız" dedi. 

"BUGÜN YENİDEN KIYAMA DURUYORUZ"

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün itibarıyla herkes bilsin ki Türkiye'nin başkentinden bugün itibariyle Milli Görüş'ün yeniden ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz. Bugün bu salonda Milli Görüşçüler olarak yeniden kıyama duruyoruz, bugün bu salonda 1969'un heyecanını yeniden yaşıyoruz, bugün bu salonda yeniden topyekun sefere çıkıyoruz"

Erbakan, "Bundan sonra kimin bizim için ne söylediği değil, bizim bu dava için ne söyleyeceğimiz önem arzediyor" diyerek, 4 Mayıs 2014'ün yeni bir başlangıcın, yeni bir adımın, yeni bir kurtuluşun, yeni bir Türkiye'nin ve yeni bir dünyanın günü olacağını söyledi. Erbakan, kongreden çıkacak kararla mazlumların, ezilenlerin sevineceğini zalimlerin ise üzüleceğini; "Erbakan hocanın ruhunun şad olacağını" dile getirdi. 

Saadet Partisinin 5. Olağan Kongresi 4 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fatih Erbakan Adaylığını Resmen Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • usak: Babasının çaldıkları yetmedi anlaşılan ya da babasının çaldıklarından buna az kaldı kendi çalmaya çalışacak. 28 38 Yanıtla
  • güzin: atatürkümüze küfür eden partiye oy verenler bu ülkeden defolsunlar 12 20 Yanıtla
  • ahsen mert: Erbakan hocamız 'ın mırası bizlere. destekliyoruz sonuna kadar .... 18 8 Yanıtla
  • KÖYLÜ: VEFALI EVLAT KAYIP TRİLYONLARIN HESABI SORULMADAN BABA RAHAT UYUMAZ ADAMCAGIZ DAHA MUSALLA TAŞINDA YATARKEN BAŞLADINIZ AİLE İÇİ MİRAS KAVGALARINA SADECE İHANET EDEN SEN OLSAN UZUN ADAM SENİ ARATMADI ,HER NEYSE SENDE İKTİDAR HAKKINDA İLERİ GERİ ÜFLERSİN OLUR BİTER SENDE SADET HALKASINDA YERİNİ ALIR AĞZINI BURNUNU YIKAR KENARDA AVUÇ OVUŞTURURSUN 9 17 Yanıtla
  • MURAT GİRESUN: ARKADAŞLAR BENDE PARTİ KURACAGIM, İSMİ BÜYÜK İSLAM PARTİSİ OYLARINIZI BEKLİYORUM BEN BÜYÜK DİN ADAMIYIM. FETVALARIMLA SOHBETLERİMLE SİZİ CENNETE BUYURUYORUM. CENNETİ DUYDUNUZMU ZATEN OYLARIMDA PATLAMA OLACAK BUNDAN EMİNİM. ALLAHA EMANET OLUN. SAYGILAR. 6 19 Yanıtla
  • KÖYLÜ: Elazığ ve ömer faruk kısa not okumadan bilgi sahibi olunmuyor ..Kayıp trilyon davası, 28 Şubat süreci sonrası Refah Partisi'nin 1998 senesinde kapatılmasından sonra aldığı 1 trilyonluk (TL) hazine yardımını devlete iade etmemesi üzerine açılan davadır. Davada müfettişlerin yaptığı incelemelerle paranın sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği anlaşılmıştır.[1] Dava sonucu Refah Partisi (RP) başkanı Necmettin Erbakan 2 yıl 4 ay hapse mahkum olmuştur. Yine RP'nin 68 yöneticisi 1 yıl ile 1 yıl 2 ay arası hapis cezası almıştır. bu kesin yargı kararı diğerleride millet vekli olduklarından yarglanamadı daha sonra aynı DAVADAN yargılanan ,baba cumhurbaşkanı cezasını AFFETTİ erteledi resmi olarak ceza almış bir lideri çıkarnız için SAVUNMANIZ demek böyle bişi olmalı 0 0
  • KÖYLÜ: adı ismail kendi yok olana ,,,BELGEDİR ..Necmettin Erbakan'ı, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkûm eden Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, partiden 68 kişiyi de 1 yıl ile 1 yıl 2'şer ay arasında değişen sürelerde hapisle cezalandırdı. Yargıtay kararı onadı. Eski RP Genel Başkan yardımcıları Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında ise, dokunulmazlıklarının bugüne kadar kalkmamış olması nedeniyle henüz ceza davası açılamadı. Erbakan'ın siyasi yaşamı bitti mi?- Anayasa'nın 76. maddesi ve Milletvekili Seçimi Kanunu'na göre 'yüz kızartıcı' bir suçtan mahkûm olduğu için Erbakan'ın siyasi yaşamı bitti.Aynı nedenle başka bir dava açıldı mı?- Maliye ve Hazine, yasal faiziyle 11 milyon YTL'yi (11 trilyon lira) bulan devlet zararının parti yöneticilerinden alınması için aralarında Erbakan, Gül, Aksu gibi isimlerin de bulunduğu 88 kişi hakkında alacak davası açtı. 0 0
  • KALIPÇI: kafanızı kumdan çıkarın artık ben size yarından itibaren diliniz çince desem nelerinizi kaybedersiniz bu en basit örnek ..atatürk müş... geçin artık bitti bitiyor inşallah 0 0
  • uğur: tehedor hertlz mezarında eğilen rte'nin birgün sizi sattığını göreceksiniz. atatürk hangi müslüman ülkeyle savaştı veya hangi ükeye türk askerini göndedi. 0 0
  • KÖYLÜ: ALİ KAYA , ATAMIZIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRMEDEN ASLA BİTMEDEN SENİNDE SAÇ TRAŞI YAPALIMDA ... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.


Advertisement