Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu; - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu;

''Şimdi bu bölgede (Ortadoğu'da) Amerika, artık kendi askerini feda etmek istemiyor.

13.09.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Şimdi bu bölgede (Ortadoğu'da) Amerika, artık kendi askerini feda etmek istemiyor. Onun için de vesayet savaşları denen bir metoda başvuruyor" dedi.

Karamollaoğlu, Çorlu'daki ziyaretleri kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorlu Şubesi'nde iş adamları ve partililerle bir araya geldi.

Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu'da emeline ulaştığını belirterek, İsrail'in büyümesine engel olabilecek bir tek devlet yapısı bırakmadığını söyledi.

ABD'nin girişimleriyle Irak, Suriye, Mısır gibi devletlerin dağıldığını ileri süren Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Düne kadar İsrail'in karşısında bulunan ülkelerin büyük bir kısmı da İsrail'in müttefiki haline geldi. Şimdi bu bölgede Amerika artık kendi askerini feda etmek istemiyor. Onun için de vesayet savaşları denen bir metoda başvuruyor. Vesayet savaşında artık batılı ülkeler, kendileri savaşa girmektense kendileri namına savaşacak unsurları destekliyorlar. Çekirdek koalisyon dedikleri de bu. Allah'tan bazen bir musibet, hayra da vesile olabilir. IŞİD hadisesi. Biz IŞİD'i tasvip etmeyiz. Yaptıkları icraatları hiç bir zaman doğru bulmayız ancak, IŞİD'in elindeki 49 Türk bugünkü hükümetin bu koalisyonda çekirdek kadroda yer almasını engelledi. Bu bizim için önemli bir şey."

Çözümün ise istenilenin tam tersini yapmak olduğunu belirten Karamollaoğlu, batılı güçlerin mezhep kavgaları çıkartarak ülkeyi zayıflatmak istediğini belirterek, "Ne yapıp yapıp etnik ayrılıkları, mezhep ayrılıklarını ortadan kaldırıp, bütün Müslümanlarla kucaklaşarak, bugün içinde yaşadığımız ortamı düzeltmenin doğru olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Karamollaoğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement