Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Karabük'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Karabük'te Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Milli ittifak, milli bir birlik olacak ve bütün dünyada adaleti Allah'ın izniyle sağlayacaktır" dedi.

25.04.2015 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Milli ittifak, milli bir birlik olacak ve bütün dünyada adaleti Allah'ın izniyle sağlayacaktır" dedi.

Tongüç, bir düğün salonunda düzenlenen Karabük milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada çok önemli olayların cereyan ettiğini, bu olaylar karşısında kendilerinin belirlediği tarafın milletten yana olduğunu söyledi.

Dünyanın her yerinde Müslüman kardeşlerine yapılan zulme karşı durmak ve hesabını sormak için ittifak kurduklarından bahseden Tongüç, iktidara geldiklerinde neler yapacaklarını anlattı ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını babaları bile olsa yedirmeyeceklerini ifade etti.

Papa Franciscus'un 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddiaları hakkındaki sözlerinin altında oyunların döndüğünü aktaran Tongüç, "Ülkemizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bu millet bir karıncayı bile incitmekten itina ederken millet-i sadıka diye himayesine aldığı, doyurduğu, beslediği grupların çeteleştiğinde Doğu Anadolu'da masum, kadın çocuk demeden masum insanların öldürülmesi karşısında kendini muhafaza etmek isterken bu batıya ne oluyor ki?" diye sordu.

"Bizi al" diye Avrupa Birliği kapısında bu milleti bekletenlere seslenen Tongüç, "Bize ne oluyor ki bu batı karşısına gidip önlerinde süt dökmüş kedi gibi başımızı öne eğip 'bizi Avrupa Birliği'ne al' diyoruz. Bu millet için en büyük onursuzluk Avrupa Birliği kapısında bekletmektir" sözlerine yer verdi.

Avrupa'nın en çok satan gazetelerinden birinde Türkiye ile ilgili olumsuz bir karikatürden bahseden Tongüç, 6 asır 3 kıtaya adaletle hükmetmiş bir neslin evlatları olarak bunu kabul edemeyeceklerini belirtti ve Almanya'da Fransızlar tarafından mağdur edilen çiftçilerin haklarını bile Osmanlının koruduğunu anlattı.

"Dünyaya nizam veren bir neslin evladı olarak nasıl olur da Avrupa Birliği kapısında beklersin?" diye soran Tongüç, "Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Milli ittifak, milli bir birlik olacak ve bütün dünyada adaleti Allah'ın izniyle sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Karabük'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement