Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman: "Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli" - - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman: "Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli" -

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, "Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli" dedi.

14.09.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, " Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli" dedi.

Yalman, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, il ve ilçe teşkilat taramaları kapsamında kente geldiğini bildirdi.

Türkiye'nin dış politikada caydırıcılığını ve itibarını yitirdiğini iddia eden Yalman, ülkedeki toplumsal güvenin de kaybolduğunu öne sürdü.

Yalman, toplumun, yanlışlıkları, kötülükleri, millet, memleket aleyhine olan şeyleri kabullenmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Toplum da bu noktada, hassasiyetleri kaybetmiş durumda. Dolayısıyla burada siyasi partilere düşen vazife, Saadet Partisi'nin yaptığını yapmak. Biz, bu konuda hem toplumumuzu hem teşkilatlarımızı uyarıyoruz."

İktidarı, Hazine'nin borcunu açıklamamakla suçlayan Yalman, şunları kaydetti:

" Hükümet, 'IMF'ye borcumuzu ödedik' diyor. Doğru mu? Doğru bu. 'İhracat patlaması yaptık' diyor. Doğru mu? Bu da doğru ama hükümet, IMF'ye ödediği borca karşılık Hazine'nin borcunun ne hale geldiğini millete söylemiyor."

"Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli" diyen Yalman, şöyle devam etti:

"Yani, 'Amerika istiyor, Irak'a girelim, destek ver...' Bitirdik ticari hayatımızı. Amerika istiyor; Suriye'ye, Libya'ya düşman ol. Bu Libya, bizim Türk müteahhitlerin dışında müteahhit kabul etmiyordu. Tamamen ticareti Türk iş adamları yapıyordu. En büyük ticaretimizi Suriye ve Irak kapısından yürütüyorduk. Hepsi durdu. Problemsiz bir tek komşumuz yok. Böyle bir dış politika, böyle bir devlet anlayışı olmaz. Bir an önce 62. Hükümet bu konuları gözden geçirmeli ve bir takım yeni adımlar atmalı."

Basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını da yanıtlayan Yalman, taşeron işçiliğini "kölelik", kıdem tazminatı meselesini ise "zulüm" olarak nitelendirdi.

Antalya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman

Muhabir: Oktay Özden

Yayınlayan: Berire Paker

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman: "Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman: 'Türkiye, artık kararlarını kendisi vermeli' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement