Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak - - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak -

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak -

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili cumartesi günü tüm teşkilatla geniş katılımlı toplantı yapacaklarını, buradan çıkan sonuca göre açıklama yapacaklarını belirtti.

13.07.2014 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili cumartesi günü tüm teşkilatla geniş katılımlı toplantı yapacaklarını, buradan çıkan sonuca göre açıklama yapacaklarını belirtti.

Kamalak, partisinin İzmir il başkanlığınca Buca Kaynaklar Birlik Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluşa vesile olan ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu, inananlar için Kur'an-ı Kerim'in hayat rehberi olduğunu anlattı.

Ali İmran süresinde Allah'ın, insanlara nasıl davranması gerektiği konusunu beyan ettiğini, "Sizler ki iyiliği emreder, kötülükten nehyedersiniz. İçinizde iyiliği emreden, kötülüğü nehyeden bir topluluk bulunsun" dediğini ifade eden Kamalak, "Biz eminiz ki Allah'ın lütfü inayetiyle o topluluk milli görüş camiasıdır" dedi.

Refah Partisi'nin iktidarında tüm insanlığı kurtuluşa davet edebilme, mazlumlarla bir araya gelebilmenin mücadelesini verdiklerini ve D-8'i kurduklarını dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

"Aziz dostlarım ağlamanın, sızlamanın, feryat etmenin, hastayı iyileştirmek için deva olmayacağını biliyoruz. Çünkü biliyoruz ki küresel emperyalizm ancak ve ancak güçten anlar, kuvvetten anlar. Onu durdurabilmek için mazlum milletlerin İslam aleminin bir olması bir araya gelmesi lazımdır. İşte milli görüş ve milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partimiz bunun mücadelesini vermektedir. D-8'ler bu amaçla kurulmuştur. Ancak küresel emperyalizm kendi oyunlarının bozulacağını tahmin ettikleri için içimizdeki bir kısım gafillerle iş birliği yapmak suretiyle Refah Yol hükümetinin yolunu kestiler. Soruyorum sizlere; eğer D-8'ler 1997'den bu yana kuruluş amacına uygun bir gelişim göstermiş olsaydı şu an Ortadoğu Allah aşkına ateş çemberi içerisinde mi olurdu? Müslümanlar düşmanlarının silahlarıyla birbirlerini katlederler miydi? Hayır. Çünkü insanları hakka davet eden bir düşüncenin mensupları "Durun kardeşlerim" diyecekti.

Geleceğin Milli Görüş'ün olacağını, 45 yıl boyunca inançlarından, fikirlerinden, sözlerinden dolayı karşılarına çıkıp da yiğitçe mücadele edemeyenlerin yollarını hep zorbalıkla kestiğini dile getiren Kamalak, şöyle devam etti:

"Milli Nizam 1971'de askeri darbeyle kapatıldı. Kapatılınca arsamıza bir takım gecekondular kurdular. O zaman Adalet Partisi vardı. Arsa bizim. Çünkü bu mülkün zahiri yeryüzündeki sahipleri şehitlerdir. Şehitlerin yegane temsilcisi Milli Görüş erleridir. Şehitlerimizin emanet bırakmış olduğu arsamıza Adalet Partisi gecekondularını kurdular. O günün Milli Görüş erleri milli selametle o gecekonduları, barakaları söküp attı. Baktılar ki olacak değil 1980 darbesiyle kestiler yolumuzu. Adalet Partisi gecekondularının yerine Anavatan gecekondularını getirdiler. Bu davanın yiğit erleri 1980 ve 1990'larda da Refah Partisi'yle o gecekonduları söküp attılar. Baktılar olacak gibi değil. Fikirle, nizamla, adaletle, şanla, şerefle değil karşımıza bağışlayın alçakça çıktılar. Darbeyle yolumuzu kestiler. Bu sefer başkalarına kurdurdular o gecekonduları. Allah'ın lütfü inayetiyle hiç endişeniz olmasın, o gecekondular da Saadet Partisi eliyle sökülüp atılacaktır."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Kamalak, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili cumartesi günü tüm teşkilatlarımızla geniş katılımlı toplantımız var. Orada çıkan sonuca göre açıklama yapacağız" dedi.

Kamalak, iftar yemeğine katılanlarla büyük Türkiye'yi yeniden kurmak, paramparça olan İslam coğrafyasını yeniden bir araya getirmek için ahitleşti.

Saadet Partisi Mustafa Kamalak Iftar

Muhabir: Ramazan Ercan

Yayınlayan: İbrahim Yakut

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement