"Sağcısıyla Solcusuyla Hepimiz Bu Milletin Evlatlarıyız" - Son Dakika
Politika

"Sağcısıyla Solcusuyla Hepimiz Bu Milletin Evlatlarıyız"

"Sağcısıyla Solcusuyla Hepimiz Bu Milletin Evlatlarıyız"

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu ülkede hepimize yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır, yeter ki hakça bir paylaşım sağlanabilsin." dedi.

04.01.2014 23:29  Güncelleme: 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Unutmayalım ki hepimiz bu milletin evlatlarıyız, sağcısıyla solcusuyla ilericisiyle gericisiyle laikçisiyle şeriatçısıyla herkesin inancı kendine ait, hepimiz bu milletin evlatlarıyız, kardeşiz. Bu ülkede hepimize yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır, yeter ki hakça bir paylaşım sağlanabilsin" dedi.

Kamalak, partisinin büyükşehir belediye ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı için Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, partisinin geçmişte yaptığı icraatları anlatarak, sadece adayları konuşmak değil, Türkiye'nin geleceğini belirlemek için de söz aldığını ifade etti.

"Milli görüşün iktidardan uzak kaldığı her bir gün mahrumiyettir" diyen Kamalak, milli görüşün iktidarda kaldığı dönemdeki belediyecilikle sonrasında yapılanları karşılaştırarak, 2009 yılından bu yana bin 521 belediye hakkında yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvetten, ihaleye fesat karışmaktan soruşturma açıldığını öne sürdü.

Milli görüşün koalisyonla da olsa iktidara geldiğinde 383 ağır yatırım projesiyle fabrikalar kurduğunu ancak darbe ile yolunun kesildiğini ileri süren Kamalak, "Siz ne yapacaksınız  diyorlar. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı değil midir?" diye konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kamalak, şunları kaydetti:

"Gezi olayları Türkiye'ye karşı bir komplodur denildi. Taksim'de birkaç genç toplanmış 'bu ağaçlara dokunmayın' diyordu. İktidar sahipleri deselerdi ki 'Sevgili gençler sizin derdiniz gerçekten ağaç mıdır? Ben yüz bin fidan  temin edeceğim, el ele verip İstanbul'un etrafını yemyeşil alana çevireceğim' bu komplo bozulmaz mıydı ve bir tek insanımızın burnu kanar mıydı? ve son olay 17 Aralık, 'Uluslararası komployla karşı karşıyayız' diyorlar. İktidar sahipleri olay patlak verir vermez, 'Arkadaşlar ciddi bir iddiayla karşı karşıyayız, doğrudur yanlıştır onu bilemem ama iddia büyüktür, suçlama kirlidir, bu pisliği bir an önce temizlememiz lazım. O münasebetle sizler lütfen kenara çekilin istirahat buyurun' diyerek, olaya adı karışan yahut çocuklarının ismi bulaşan bakanlar istirahata ayrılmış olsaydı. Olayların üstünü örtmek yerine o polislere de emniyet mensuplarına da 'Ben sizi takdir ediyorum çünkü büyük bir iddiayı ortaya çıkardınız, araştıracağız bunu. Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacağız' demiş olsalardı. Toplum gerilir miydi? Yargı yolu kapatılarak pisliği temizlemek mümkün değildir. Pisliğin üzerini örtmekle pislik ortadan kalkmaz. Pis kokular daha vahim bir şekilde etrafı rahatsız eder, ortada bir leke, bir pislik varsa onu temizlemenin çareleri, yolları araştırılmalıdır."

Kamalak, "Sayın başbakanım, devletin bütün kurumları bugün töhmet altındadır. El birliğiyle kurumlar şaibeli hale getirilmektedir. Böyle bir devlet yönetimi olamaz. Bu millet polisine, savcısına, hakimine güvenmeyecekse kime güvenecektir. Türkiye itibar kaybediyor, yara alıyor, komşuları nezdinde. Olmaz. Unutmayalım ki hepimiz bu milletin evlatlarıyız, sağcısıyla solcusuyla ilericisiyle gericisiyle laikçisiyle şeriatçısıyla herkesin inancı kendine ait, hepimiz bu milletin evlatlarıyız, kardeşiz. Bu ülkede hepimize yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır, yeter ki hakça bir paylaşım sağlanabilsin" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fesih Bingöl olarak açıklanırken, 12 ilçenin başkan adayları da şu isimlerden oluştu:

Tepebaşı:  Şevket Ünal

Odunpazarı: Erdoğan Saran

Alpu: Ali Angı

Beylikova: Mikail Malkoç

Çifteler: Halil İbrahim Kınalı

Günyüzü:  Şuayip Yücel

Han: Muharrem Demirkaya

İnönü: Yasin Yentürk

Mahmudiye: İsmail Köroğlu

Mihalıççık: Murat Kavak

Seyitgazi: Ali Osman Katipoğlu

Sivrihisar:  Ali Ülvi Büyükkkıdan - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Sağcısıyla Solcusuyla Hepimiz Bu Milletin Evlatlarıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı
    15:34 Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı

    Keban Kaymakamı Furkan Atalık başkanlığında gerçekleştirilen Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 yılı 1. olağan toplantısına, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve 30 köy muhtarı katıldı. Toplantıda, 2023 yılı gelir ve giderleri oylanarak kabul edildi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimi gerçekleştirildi. Kaymakam Atalık, köylerin sorunlarının çözümü için daha fazla çalışacaklarını belirterek, yeni seçilen üyeleri tebrik etti.

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

  • Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı
    15:15 Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Valisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı, İstanbul İl Başkanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte ayrıldı.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.


Advertisement