Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Genel Başkan Kamalak: "İnsanlığın tek ve yegane kurtuluş reçetesi olan İslamın, terör ile anılması asla kabul edilemez" "Biz Paris'te 17 kişi öldüğü için yürüyen o liderleri, Gazze'de bin 600 kadın ve çocuk öldüğünde de yürürken görmek isterdik"

18.01.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslamın barış dini olduğunu belirterek, "İnsanlığın tek ve yegane kurtuluş reçetesi olan İslamın terör ile anılması asla kabul edilemez" dedi.

Kamalak, partisinin Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Paris'teki terör saldırılarına değindi.

Paris'te yaşanan saldırıların dünyanın "bir numaralı gündem maddesi" haline getirildiğini ifade eden Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün liderler, bütün ülkeler, bütün gazeteler, bütün televizyonlar terör karşıtı oluverdi. Hepsi birden demokrasi havarisi kesildi. Öncelikle şunu ifade edelim ki İslam barış dinidir. İnsanlığın tek ve yegane kurtuluş reçetesi olan İslamın adının terör ile anılması asla kabul edilemez. Bizim inancımız bırakın bir insanı, bir serçenin bile öldürülmesine cevaz vermez. Bu açıdan değerlendirdiğimizde elbette Fransa'da yaşanan saldırıları tasvip etmemiz mümkün değildir. Keşke olmasaydı. Keşke bütün bunlar yaşanmasaydı. Ama bir de madalyonun öbür yüzü var. Biz Paris'te 17 kişi öldüğü için yürüyen o liderleri, Gazze'de bin 600 kadın ve çocuk öldüğünde de yürürken görmek isterdik. Hama'da, Humus'ta, Halep'te, Şam'da, 200 bin insan sürüklendikleri iç savaş sonucunda, varil bombaları altında can verirken de görmek isterdik. Paris'teki saldırılara gösterdikleri duyarlılığın milyonda birini, Kabil'deki saldırılarda da göstersinler isterdik. "

Dünyanın temel sorununun "çifte standart" olduğunu anlatan Kamalak, şunları söyledi:

"Bu adaletsizlik, bu iki yüzlülüktür. Şöyle çevremize bir bakalım. Bütün dünya kaos ve kargaşa dolu. İnsanlık bir uçuruma doğru sürükleniyor. Şu anda dünyanın 80 ayrı bölgesinde ya bir iç savaş, ya bir işgal ya da bir çatışma var. Sadece geçen yıl 51 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu terketmek zorunda kaldı. Yerin altında tonlarca altını, elması barındıran Afrika'da yerin üstünde insanlar açlıktan ölüyor. Her dört çocuktan biri,  5 yaşını göremeden hayatını kaybediyor...Sözde dünya  barışından söz ediliyor ama  nedense bu ittifaktan Müslümanların payına düşen, hep işgal, kan, gözyaşı ve zulüm oluyor. Bu böyle gitmez, gidemez. Dünyanın yeni bir söze, yeni bir sese, yeni bir fethe ihtiyacı var. Ve o fethin anahtarı sizlersiniz. Milli Görüşçülerdir, Saadet Partililerdir."

Haziranda yapılacak genel seçimlere değinen Mustafa Kamalak, şöyle devam etti:

"Sıradan bir zaman diliminde yaşamıyoruz. Bu seçim ülkemiz ve milletimiz için olmak ya da olmamak seçimidir. Kardeşlerim inanın Hocamızın dediği gibi toprak ayağımızın altından kayıyor. Bu seçimde vereceğimiz her bir oy Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Kan ve ateş çemberi içindeki İslam coğrafyasının gidişatını belirleyecek. Terörize edilerek, sömürülerek, yoksullaştırılarak, büyük bir merhametsizliğin kollarına bırakılan ve bu yüzden büyük bir buhrana sürüklenen insanlığın geleceğini belirleyecek." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement