Saadet Partisi'nin Standının Dağıtıldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi'nin Standının Dağıtıldığı İddiası

Esenler Belediyesi: "Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri usulüne uygun şekilde kaldırmışlardır" "Esenler’de Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe engel çıkartılmaz"

04.09.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesinden yapılan açıklamada, Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Dörtyol Meydanı'nda kurduğu standın zabıta tarafından kaldırılması konusunda kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığı öne sürülerek, "Esenler'de Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe engel çıkartılmaz" denildi.

Açıklamada standın kaldırılması konusunda bazı basın yayın organlarında, gerçek dışı iddiaların yer aldığı, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, 31 Ağustos'tan itibaren 1 hafta süreyle Dörtyol Meydanı'nda stant kurarak sinevizyon gösterimi yapmak ve resim sergisi açmak için kaymakamlığa başvurduğu, kaymakamlığın da dilekçeyi meydanın tahsisinde yetkili olan Esenler Belediyesine havale ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Esenler Belediyesi, Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkililerine hem şifahi hem de yazılı olarak Esenler'in tek meydanı olan Dörtyol Meydanı'nda böyle bir etkinliğe 1 gün müsaade edilebileceğini, 1 hafta boyunca tahsis edilemeyeceğini ifade etmiştir. Eğer etkinliğin mutlaka bir hafta boyunca yapılması isteniyorsa da ilçede daha uygun yerler tahsis edilebileceği belirtilmiştir. Esenler Belediyesinin bu taleplerini kabul etmeyen Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 31 Ağustos 2014 Pazar günü Esenler Dörtyol Meydanında söz konusu etkinliklerine izinsiz illegal olarak başlamış ve 2 gün çalışmalarını yapmışlardır.

1 Eylül 2014 Pazartesi günü Belediyemiz zabıta ekiplerinin uyarısı üzerine malzemelerini toplayan parti temsilcileri, 2 Eylül 2014 Salı günü tekrar aynı yerde faaliyetlerine başlamışlardır. Bunun üzerine zabıta ekipleri, etkinliğin sonlandırılması için tekrar uyarıda bulunmuş, parti temsilcileri belediye zabıtalarına saldırarak ortamı germişlerdir.  Bu durum karşısında Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri usulüne uygun şekilde kaldırmışlardır. Stantlarda bulunan çeşitli materyaller, partililer tarafından yırtılıp yerlere atılarak mağduriyet pozisyonu üretmeye çalışılmıştır."

"Esenler ile Gazze kardeştir"

Stanttaki Mescid-i Aksa resimleri ve ayetlerin yazılı olduğu panoların yerlere atılmasının tamamen gerçek dışı olduğu, zabıtanın görevini usulüne uygun şekilde yaptığı kaydedilirken, şöyle denildi:

"Esenler Belediyesinin Gazze için yapılan bir etkinliği yasaklaması asla söz konusu olamaz. Anlatılanların tam aksine Esenler Belediyesi Gazze Belediyesi ile Türkiye'de tek kardeş belediyedir. Ayrıca Esenler Belediyesi, halkımızın Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan katliam ve zulümlerle ilgili yüreğinde yaşadığı duyguları en derinden hissetmekte, yapılabileceklerle ilgili sürekli Gazze ile görüşülmekte ve bizzat Gazze'ye giderek tespitler yapılmaktadır.

Belediyemiz, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili belirli zamanlarda yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Şu an Gazze'nin imarı ve temizliği için Esenler Belediyesi Gazze'de özel faaliyetler yürütmektedir. Son İsrail saldırılarının ardından Esenler Belediyesince Gazze Belediyesine ihtiyaçlarla ilgili bilgi sorulmuş, Gazze Belediyesinden de teşekkür dolu ve yeni ihtiyaçların belirtildiği bir mektup gelmiştir. Gazze Belediyesinin bildirdiği acil ihtiyaçlarla ilgili Esenler Belediyesinin çalışması devam etmektedir. Yaşanan üzücü olayın bundan ibaret olduğunu kamuoyunun bilmesini arzu eder ve özellikle şunun bilinmesini isteriz ki,  Esenler'de Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe engel çıkartılmaz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi'nin Standının Dağıtıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement