Saakaşvili'nin Malvarlıklarına Haciz Kararı - Son Dakika
Güncel

Saakaşvili'nin Malvarlıklarına Haciz Kararı

Saakaşvili\'nin Malvarlıklarına Haciz Kararı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin banka hesaplarına ve malvarlığına haciz konuldu.

22.09.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin banka hesaplarına ve mal varlığına haciz konuldu.

Gürcistan Başsavcılığından yapılan açıklamada, birçok suçtan yargılanan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Saakaşvili'nin banka hesaplarına ve mal varlığına el konulması için mahkeme kararının olduğu bildirildi.

Açıklamada, Saakaşvili'nin 5 milyon dolarlık yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla yargılandığı hatırlatılarak, ülkedeki mal varlığını satabileceği ihtimali gözönünde bulundurularak böyle bir kararın alındığı kaydedildi.

Saakaşvili'nin büyükannesinin, annesinin ve eşinin de ülkede bulunan mal varlığına aynı nedenlerle el konulduğu, ayrıca eski cumhurbaşkanıyla ilgili uluslararası arama kararı çıkartılması için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Hakında daha önce de gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Saakaşvili, 2007'de muhaliflerin mitingini dağıtmak, İmedi televizyon kanalının kurucusu Badri Patarkaçişvili'nin malvarlığına el koymak, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Mihail Saakaşvili, 2013'nın Kasım ayında, yeni Cumhurbaşkanı Georgi Margvelaşvili'nin yemin töreninin ardından Gürcistan'ı terk etmişti. - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saakaşvili'nin Malvarlıklarına Haciz Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement