Sabah Akşam Boş Konuşuyorsun, Kürecik'teki Radar Üssünü Kapatacaksın' - Son Dakika
Güncel

Sabah Akşam Boş Konuşuyorsun, Kürecik'teki Radar Üssünü Kapatacaksın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sabah akşam boş konuştuğunu ifade etti.

24.07.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sabah akşam boş konuştuğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bize konuşan başbakan değil, iş yapan başbakan lazım. Eğer İsrail’in Gazze üzerindeki baskı durdurmak istiyorsan bir şey yapacaksın; Malatya Kürecik’teki radar üssünü kapatacaksın. İki, İsrail jetlerine yakıt vermeyeceksin. Öyle hem yakıt ver hem konuş, olmaz." dedi. Kılıçdaroğlu, Musul’da 49 gündür IŞİD tarafından rehin alının konsolosluk çalışanları ve ailelerinin kurtarılması için de bir çaba sarf edilmediğini savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığınca Giresun’da düzenlenen iftar için Trabzon’a geldi. CHP liderini, havalimanında Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile Trabzon, Rize ve Giresun il başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer karşıladı. Buradan otobüsle hareket eden Kılıçdaroğlu, Trabzon şehir merkezi ile Akçaabat, Çarşıbaşı ve Vakfıkebir ilçesinde halkı selamladı. Vakfıkebir’de kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu’nu burada, üzerinde ‘Ekmek için Ekmeleddin’ yazılı Vakfıkebir ekmeği verildi. Otobüsün üzerinden kısa bir selamlama konuşması yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra Beşikdüzü ilçesine geçti.

Burada otobüs üzerinden kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının, konuşunca topluma huzur vermesi, kavgadan uzak durması, öfke dilini kullanmaması, vatandaşlarını tokatlamayacağını söyledi. Cumhurbaşkanının tarafsız, dürüst, her vatandaşa eşit mesafede olsun istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiçbir siyasi partinin üyesi olmasın dedik. Onun için dedik ki, bu topraklara bereketi ekelim, bu topraklara huzuru ekelim, bu topraklara dirliği, bu topraklara bereketi ekelim. Ekmek için Ekmeleddin dedik." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının geçmişinin de temiz olması gerektiğine vurgu yapan CHP Genel Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişi kirli olan birisi bayrağı temsil edemez, geçmişi kirli olan birisi Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edemez. Türkiye'yi temsil edecek cumhurbaşkanı adayının bilge birisi olması lazım, temiz birisi olması lazım, itibarlı birisi olması lazım, düzgün bir insan olması lazım. Onun için dedik ki temiz, dürüst, itibarlı, bilge bir insan Ekmeleddin İhsanoğlu olsun dedik. O nedenle sandığa gideceksiniz. A parti, C partisi, B partisi hiç fark etmiyor. Bayrağı temsil edecek adaya yöneleceğiz. 3 tane adayımız var. En iyi kim bayrağı temsil eder; Ekmeleddin İhsanoğlu temsil eder. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Neden; 5 yabancı dili ana dili gibi biliyor. İKÖ’de 57 ülkeyi yönetti, hem Batı'da hem Doğu'da itibarı var."

Filistin’de, Suriye’de ve Irak’ta yaşanan gelişmeleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, "49 vatandaşımız IŞİD tarafından teslim alındı, rehin orada duruyor. Bir şey yapan var mı, o rehineleri kurtaralım diye çabalayan var mı? Gazze’deki olayları durduralım diye çaba gösteren var mı? Bol laf var, konuşuyor habire. Sabah akşam konuşuyor. Bize konuşan başbakan değil, iş yapan başbakan lazım. Eğer İsrail’in Gazze üzerindeki baskı durdurmak istiyorsan bir şey yapacaksın; Malatya Kürecik’teki radar üssünü kapatacaksın. İki, İsrail jetlerine yakıt vermeyeceksin. Öyle hem yakıt ver hem konuş, olmaz." dedi.

Ortadoğu’da barışın gelmesi için, Türkiye’de de barış ve huzur gelmesi için adresin belli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekmeleddin İhsanoğlu. Onun için sandığa gideceğiz. Onun için sizden oy istiyorum. Giden bir yakınınızı da ikna edin, bir dostunuzu da ikna edin, bir arkadaşınızı ikna edin. İster kahvede. İster tarlada. İster fındıkta nerede olursa olsun ikna edin. Sizden istediğimiz bu; alın sandığa götürün. Deyin ki, bayrağımızı, ülkeyi, huzuru; öfke dilini kullanmayan, bu ülkede barışı ve huzuru getirecek birisine ihtiyacımız var. O isim bizim gönlümüzde yatıyor. Bakın 9 siyasi parti uzlaştık. Her birimizin siyasi görüşü farklı ama bir haftada uzlaştık. Türkiye için, bayrağımız için, ülkemiz için, vatanımız için birleştik. Dedik ki, ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu. O nedenle sizin de desteğinizi bekliyorum. Memleketimiz için, ülkemizin geleceği, Ortadoğu’nun da huzuru için sizden destek istiyoruz. İhsanoğlu, ülkemizi, bayrağımızı temsil eder, tüm partilere eşit mesafede durur, herkesi kucaklayan bir dil kullanır, Ortadoğu’ya da barışı getirir, bizi de AB’ye taşır. Onu size emanet ediyorum."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Sabah Akşam Boş Konuşuyorsun, Kürecik'teki Radar Üssünü Kapatacaksın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement