Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Gürdal: Sektörün Geleceği Parlak - Son Dakika
Güncel

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Gürdal: Sektörün Geleceği Parlak

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Gürdal: Sektörün Geleceği Parlak

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, çimento sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

11.07.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, çimento sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

Çimsa, iş ortakları için Afyonkarahisar'da iftar yemeği verdi. Yemeğe, Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İftardan sonra konuşan Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin 65 milyon ton çimento tüketimi ve 10.7 milyon ton çimento ve klinker ihracatıyla Avrupa'nın en büyük, dünyanın dördüncü büyük çimento üreticisi olduğunu belirten Hakan Gürdal, şöyle dedi:

"Sektörümüz, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ile paralel bir büyüme sergiliyor. Geçen yıl itibariyle kişi başına çimento tüketimi 835 kiloya ulaştı. Bu artışın istikrarlı devam edeceğine inanıyor, sektörümüzün geleceğini parlak görüyoruz."

"RAKAMSAL SONUÇLARIMIZ BAŞARILI"

Çimentonun, Sabancı Holding'in stratejik iş kollarından biri olduğunu da kaydeden Hakan Gürdal, "Geçen yıla ilişkin rakamsal sonuçlarımız oldukça başarılı. Bu başarıyı 'Türkiye'nin Sabancısı' olarak daha da ileriye götürmek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, gücümüze güç katan siz değerli iş ortaklarımızla bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

YENİ FABRİKA MAYIS 2016'DA

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay da Afyon Çimento'nun Çimsa ve Sabancı topluluğu için önemine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"2012 yılında bünyemize kattığımız Afyon Çimento ile Afyon yalnızca Çimsa için değil Sabancı Çimento Grubu için de ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Kent içinde kalan üretim tesisimizin yerine modern bir fabrika kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halımoru Köyü'nde 165 milyon dolar yatırımla yeni bir tesis kuracağız. Bu yılın nisan ayında inşaat çalışmalarına başladığımız yeni fabrikamızı mayıs 2016'da hizmete sokmayı planlıyoruz. Yeni fabrikamız ile Afyon Çimento'nun yıllık üretim kapasitesini 4 katına çıkarak yılda 2 milyon ton çimento kapasitesine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu yeni tesisle sizlerin de desteği ve inancıyla Türkiye ekonomisi için olduğu kadar Afyon ve çevresi için de katma değer sağlayacağımıza inanıyoruz." - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Gürdal: Sektörün Geleceği Parlak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement