Sabancı Suikastinin Faili Akkol'un Yakalanması - Son Dakika
Güncel

Sabancı Suikastinin Faili Akkol'un Yakalanması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -İsmail Akkol'un DNA testinden getirilişi, -Avukatın açıklamaları - Akkol ve Adıyaman'ın avukatı Aslan: "Akkol ve Adıyaman, susma haklarını kullanarak soruları yanıtlamadı, bu konuda savcıya ifade verecekler ya da susma haklarını kullanacaklar" "Müvekkillerimiz hakkında 'örgüt üyesi olmak' ve ateşli silah bulundurulmasını, temin edilmesini içeren '6136 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlamasıyla işlem yapılıyor.

03.02.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-İsmail Akkol'un DNA testinden getirilişi,

-Avukatın açıklamaları - Akkol ve Adıyaman'ın avukatı Aslan: "Akkol ve Adıyaman, susma haklarını kullanarak soruları yanıtlamadı, bu konuda savcıya ifade verecekler ya da susma haklarını kullanacaklar"

"Müvekkillerimiz hakkında 'örgüt üyesi olmak' ve ateşli silah bulundurulmasını, temin edilmesini içeren '6136 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlamasıyla işlem yapılıyor. Yarın Söke ya da Aydın Adliyesine sevk edilecekler"

Sabancı suikastinin faili olan terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan, müvekkillerinin emniyetteki sorgulamalarında susma haklarını kullandıklarını, "örgüt üyesi olmak" ve "6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet" suçlamasıyla yarın adliyeye sevk edileceklerini söyledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorgulamasına katılan avukatları Aslan, emniyet binası çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada ifade alma işleminin tamamlandığını bildirdi.

"Müvekkillerimize örgüt üyesi olup olmadıkları, Türkiye'ye nasıl giriş yaptıkları, yanlarındaki eşyaları nereden temin ettikleri ve hangi amaçla kullanılacakları soruları yöneltildi" bilgisini aktaran Aslan, Akkol ve Adıyaman'ın susma haklarını kullanarak soruları yanıtlamadığını, bu konuda savcıya ifade vereceklerini ya da susma haklarını kullanacaklarını belirtti.

Akkol ve Adıyaman hakkında "örgüt üyesi olmak" ve ateşli silah bulundurulmasını, temin edilmesini içeren "6136 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla işlem yapıldığını açıklayan Oya Aslan, müvekkillerinin yarın Söke ya da Aydın Adliyesine sevk edileceklerini, bu konunun yarın netleşeceğini ifade etti.

Dosyaya Söke Cumhuriyet Savcılığınca kısıtlama kararı getirildiğini aktaran Aslan, "Suçun vehameti nedeniyle dosyanın gösterilmemesi kararı verilmiş. Kısıtlamayı içeren kararı, arama tutanağı ve doktor raporunu görebildik" diye konuştu.

Zanlıların İstanbul'a götürülmesi konusuna da değinen Aslan, "İstanbula götürülme konusu yarın netleşecek. İsmail Akkol'un bir başka dosyası İstanbul'da. O dosya konusunda işlemlerin nasıl yapılacağı, Aydın'daki adliye üzerinden mi, İstanbul'daki adliye üzerinden mi sürdürüleceği konusundaki bilgiyi yarın savcılıktan öğreneceğiz" dedi.

Gazetecilerin, zanlıların kimliğini kullandığı Hatice Çalışkan'ın da gözaltında tutulduğunun hatırlatarak bu konudaki bilgisini sorması üzerine Aslan, bu kişinin de yarın adliyeye sevk edileceğini belirterek, "Suçlama konusunda bilgimiz yok. Belki yardım - yataklık söz konusu olabilir net bilemiyoruz" ifadesini kullandı.

Sabancı Suikastinin Faili Akkol\'un Yakalanması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sabancı Suikastinin Faili Akkol'un Yakalanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement