Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü Terzioğlu, Yarın Toprağa Verilecek - Son Dakika
Güncel

Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü Terzioğlu, Yarın Toprağa Verilecek

Dün akşam hayatını kaybeden Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

24.02.2016 15:00  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün akşam hayatını kaybeden Sabancı Üniversitesi (SÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terzioğlu için yarın saat 10.00'da Sabancı Üniversitesinin Tuzla'daki kampüsünde tören düzenlenecek. Terzioğlu'nun cenazesi, ikindi vakti Bebek Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, vefata ilişkin mesajında, Tosun Terzioğlu'nun 12 yıl üniversitenin kurucu rektörlüğünü yaptığını, Sabancı Üniversitesi'nin "bir dünya üniversitesi olma" yolculuğunda unutulmaz katkıları olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Tüm yaşamı boyunca bilimi, öğrenmeyi ve öğretmeyi her şeyin üstünde tutmuştur. Akademik ve bilimsel başarılarının yanı sıra mütevazı kişiliğiyle de örnek alınan bir eğitim gönüllüsü, tam bir eğitim neferidir. Aramızdan ayrılmasından, böyle önemli bir değeri kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Üniversitemizden sevgi ve emeğini hiç esirgemeyen, yakın çalışma şansına sahip olduğum Tosun Hocamıza Allah'tan rahmet ve tüm Sabancı Üniversitesi camiasına, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker de açıklamada kurucu rektörü olduğu 1997-2009'da vizyoner kişiliği, üstün yöneticilik becerileri, hiç esirgemediği sevgi ve emeğiyle Sabancı Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olma yolculuğunda "eşsiz rol" oynadığını vurguladığı Terzioğlu'nun Türkiye'de ve dünyada matematikte çok kıymetli bir konumu bulunduğunun altını çizdi.

Tosun Terzioğlu

Ahmet Tosun Terzioğlu, 1942'de İstanbul'da doğdu. Robert Kolejden mezun olan Terzioğlu, lisans derecesini 1965'te matematik dalında Newcastle upon Tyne Üniversitesinden, doktora derecesini 1968'de aynı dalda Frankfurt Üniversitesinden aldı. 1968-1994'te Michigan, Wuppertal ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) ders verdi.

Terzioğlu, 1974-1975 ve 1989-1991'de ODTÜ Matematik Bölümü Başkanlığı, 1977-1982'de Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı. Terzioğlu, 1979-1981'de Üniversitelerarası Kurul Üyesi, 1990-1991'de ODTÜ Senato Üyesi olarak hizmet verdi. 1992-1997'de TÜBİTAK Başkanlığını yürüten Terzioğlu, TTGV Yönetim Kurulu, MAM Yönetim Kurulu, KOSGEB İcra Kurulu, TÜBİTAK Bilim Kurulu gibi pek çok kurula üyelik ve başkanlık yaptı.

Tosun Terzioğlu, Temmuz 1997-Temmuz 2009'da Sabancı Üniversitesi Rektörü olarak görevde bulundu. Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü olan Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, üniversitenin ilk üç Emeritus öğretim üyesinden biriydi. Terzioğlu, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa ve Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeliğini sürdürmekteydi.

Akademik ve idari görevlerine ek olarak, Terzioğlu, Türk Matematik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını 1989-2008'de yürüttü. Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfında (TESEV), Anne Çocuk Eğitim Vakfında (AÇEV) yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. Editörlük ve yazı kurulu üyelikleri de bulunan Terzioğlu, matematik alanında 50'nin üzerinde bilimsel makalenin ve 4 kitabın yazarıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü Terzioğlu, Yarın Toprağa Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement