Sabancı Vakfı'ndan Aynı Anda İki Festival - Son Dakika
Güncel

Sabancı Vakfı'ndan Aynı Anda İki Festival

Sabancı Vakfı\'ndan Aynı Anda İki Festival

Kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumsal gelişmede öncü bir rol üstlendiği inancıyla önemli festivallere destek veren Sabancı Vakfı, Nisan ayı boyunca hem müzik hem de tiyatro festivali ile kültür sanat dolu günler yaşatıyor.

01.04.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Vakfı'ın sekiz yıldır destek verdiği 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 4-30 Nisan tarihleri arasında başkentlileri müzikle buluşturacak. Vakfın, 2008 yılından bu yana onur üyesi olarak yer aldığı, bir Ankara klasiği olan festivalde bu yıl 16 farklı ülkeden 500'ü aşkın sanatçının katılacağı 19 etkinlik düzenleniyor. Festivalde Ankaralılar, senfonik müzikten etnik müziğe, çağdaş müzikten dünya müziğine, Fado'dan akrobatik dansa, çocuk korosundan oda müziğine kadar uzanan seçkin topluluk ve her zevke hitap eden eserlerle müzik ziyafeti yaşayacak.

Bu yılki açılışını Türkiye'nin ilk Belediye Senfoni Orkestrası olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile yapacak festival, kapanışta ise yurtdışında eğitimlerini sürdüren gençlerimizle zenginleştirilmiş kadrosu ile Ankara Senfoni Orkestrası'nı ağırlayacak. Festivalde 2013 yılı Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası sahibi Ertuğrul Oğuz Fırat'ın Op.20 "3 Kırın" adlı yapıtından " Manuel De Falla'nın anısına 1. Dans" ile Armağan Durdağ'ın "Anne" başlıklı eseri Dünya'da, Utar Artun'un "Horon" başlıklı parçası da Türkiye'de ilk kez seslendirilecek.

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 17. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde ise yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. İkinci hafta oyunları devam eden festivalde 6 – 12 Nisan 2015 tarihleri arasında Yunanistan Ulusal Tiyatrosu'ndan "Pasta", Çin Şangay Dramatik Sanat Merkezi "Köpeğin Yüzü", Semaver Kumpanya ise "Kuşlar" ve "Veriler" oyunlarıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde olacak. Dünyaca ünlü Alman Panoptikum ekibi "Transition" ismini taşıyan açık hava gösterisini 10 Nisan Cuma akşamı, saat 20.00'de, Tren Garı'nda sergileyecek. Aksiyon tiyatrosunu klasik tiyatro ile harmanlayan "Transition", toplumlarda ve insan topluluklarında birlikte yaşam konusunu ele alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabancı Vakfı'ndan Aynı Anda İki Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement