Sabiha Gökçen'deki Patlamada Havan Topu İhtimali - Son Dakika
Güncel

Sabiha Gökçen'deki Patlamada Havan Topu İhtimali

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlama büyük panik yarattı. Çevrede bulunan havan mermisi parçası, havan topu saldırısı ihtimalini akıllara getirdi.

24.12.2015 07:37  Güncelleme: 07:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında önceki gece meydana gelen patlama büyük panik ve heyecan yarattı. Patlama nedeniyle park halindeki uçakların içinde temizlik yapan 2 kadın yaralandı. Başından ağır yaralanan temizlik işçilerinden 2 çocuk annesi Zehra Yamaç, (30) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"HAVAN TOPU SALDIRISI"

Henüz 4 ay önce işe girdiği öğrenilen Yamaç'ın gece mesaisinin henüz ilk saatinde patlamanın hedefi olduğu öğrenildi. Çevrede yapılan aramada havan topu mermisi parçaları bulunması, akıllara "havan topu saldırısı mı yapıldı?" sorusunu getirdi. Polis, kalabalık bir ekiple havalimanı dışındaki boş arazilerde delil aradı.

HELİKOPTERLİ ARAMA

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın apronunda önceki gece saat 02.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama esnasında alandaki bir uçakta temizlik yapan Zehra Yamaç(30) ve Canan Çelik Burgucu (33) vücutlarına isabet eden parçalar nedeniyle yaralandı.

Patlama sonrası polis alarma geçerken, havalimanı ve çevresine çok sayıda ekip yönlendirildi. Polislerin kendi güvenlikleri başta olmak üzere güvenlik tedbirlerini eksiksiz alması istendi.

Havalimanı, apron ve çevresindeki araştırmaların sürdüğü sırada, havalimanına dışardan gerçekleştirilen bir saldırı ihtimali de göz önünde tutuldu. Arama çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi helikopter de destek verdi. Patlamanın meydana geldiği sırada havalimanında bulunan Devrim Saygılı, "Uçakta değildik. İçeride oturuyorduk, yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi" diye konuştu.

3 AYRI YERDE HASAR

Olayla ilgili incelemeler sürerken birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu görüldü. Parçaların isabet ederek hasara yol açtığı ilk nokta 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçağın çok yakını. 2 kadın işçi bu noktada vücutlarına isabet eden parçalarla yaralandı.

İkinci hasar, bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinide 201 numaralı köprü yakınlarında tespit edildi.

Uzman ekipler ilk incelemeleri sonucunda üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonunda belirledi. Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdelerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi.

Hasar gören uçak sayısının en az 3 olduğu öğrenildi. Patlamaların 50 ya da 60'lık havan atışından kaynaklandığı iddia edildi.

Polis ve yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürerken, patlamanın havalimanını dışardan hedef alan bir saldırıdan kaynaklandığı ihtimalinin ağırlık kazandı. Havalimanı çevresindeki boş araziye dağılan çok sayıda polis, arazide geniş kapsamlı inceleme yaptı.

GERİDE 2 ÇOCUK BIRAKTI

Patlamada başından yaralanan 30 yaşındaki Zehra Yamaç, kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan Zehra Yamaç'ın eşi Musa Yamaç ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

9 yıl önce Zehra Yamaç ile evlendiğini ve 8 yaşındaki Sude ve 2,5 yaşındaki oğlu Miraç'ın dünyaya gelmesiyle mutluluklarının katlandığını belirten elektrik teknisyeni Musa Yamaç, "4 ay önce havalimanında çalışmaya başladı. Gece vardiyasında çalışıyordu. Olay akşamı 01.00'de mesaisine başlamıştı. 1 saat sonra da bu kaza meydana geldi" dedi.

Yamaç, yakınlarının, 'Beklenecek bir şey yok. Eve gidelim' teklifine, gözyaşları içinde "Ben o evde hiçbir şey olmamış gibi nasıl otururum. O eve artık giremem. Benim canım gitti. Bu olayı kabullenmek çok zor. Karım evde olsa burada durur muyum hiç. O artık evde yok. Söylenecek söz de yok" diye konuştu. (Kaynak: Milliyet)

Sabiha Gökçen\'deki Patlamada Havan Topu İhtimali

Son Dakika Güncel Sabiha Gökçen'deki Patlamada Havan Topu İhtimali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Vatansever: Teroristler havaalanını bombalıcak kadar cüretkarlar. Teşekkürler Akp ve çözüm süreci sahipleri 12 11 Yanıtla
  • Somon balığı kaç para: 1000 liraya ömür boyu sürün babam sürün mekanı cennet ola işçi kardeş şehitsin 7 1 Yanıtla
  • Dikkat dikkat: Yeter artik bunlar milletin malinada saldırıyor göz yummayalım şunlara gereken tepkiyi gösterelim.şüphelendiğiniz herkesi .. 8 0 Yanıtla
  • 28Türk28: Sabiha Gökçende Güvenlik kontrolü 10 üzerinden 2 veriyorum :( Hayatımda gezip gördüğüm en kötü Havalimanı İşletmesi , tam bir Rezalet ! 6 1 Yanıtla
  • berrak: cocuklarına eşine ailesine ALLAH sabır versinn... 6 0 Yanıtla
  • Güneş: Olay yerinde Havan topu parçaları bulunmuşsa, ki görüntülerdende bariz şekilde öğle olduğu anlaşılıyor, daha bu işin ihtimalimi kalmış, saygılarımla..., 5 0 Yanıtla
  • Lazkopat: Çocuklar ortada kaldı artık annelerini gorememek ona ihtiyaç duymak ozlemek ne acı mevlam evlatlarimizdan ayirmasin bizi 4 1 Yanıtla
  • isyaaannn: yavrular anasiz kaldiktan sonra denetim arttirilir..bizim ulkede basimiza birsey gelmeden onlem alinmaz heyyy devlet sana sesleniyorum daha kac can kac sehit alacaksiniz!!!! 4 1 Yanıtla
  • BordoKlavyeli: Arkadaşlar patlama dışardan uzaktan atılan bomba ile oluyor bu gün silahın ne olduğunu açıklarlar örtbas edebileceklerinin sanmam sesi duyanlar önce hafif bir patlama uzaktan sonra şiddetli camları sarsaan patlama olduğunu söylüyorlar. 5 0 Yanıtla
  • sozun bittigi yer!!!: mekani cennet olsun.rabbim ailesine sabir versin. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement