Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Yolcu Rekoru - Son Dakika
Güncel

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Yolcu Rekoru

Havalimanında dün 84 bin 809 yolcu, giriş çıkış yaptı.

04.08.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, dün giriş-çıkış yapan 84 bin 809 yolcuyla rekor kırdı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "dünyanın ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı" unvanına sahip Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın günlük yolcu ve uçak sayısında yeni bir rekora imza atıldığı bildirildi.

Açıklamada, dün 84 bin 809 yolcunun havalimanından giriş-çıkış yaptığı belirtilerek, bugüne kadarki en yüksek yolcu sayısına ulaşıldığı vurgulandı.

Dün havalimanına 642 uçağın iniş-kalkış yaparak, havalimanındaki en yüksek günlük uçak sayısına ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, havalimanına 23 Haziran'da da 82 bin 747 yolcunun giriş-çıkış yaptığı anımsatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmecisi İSG'nin Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, Ramazan Bayramı nedeniyle tatile giden yolcuların tatillerini uzattıklarını aktardı.

Buğday, tatil dönüşlerinin pazar günü yoğunlaştığına vurgu yaparak, "Bu yıl içinde üçüncü kez günlük yolcu sayısında rekor elde ediyoruz. Ayrıca günlük uçak sayısında da rekor kırmış olduk. Havalimanımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Yolcu Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement