Sabır Ödülleri Kimlere Gidecek? - Son Dakika
Güncel

Sabır Ödülleri Kimlere Gidecek?

Sabır Ödülleri Kimlere Gidecek?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, "Hz. Eyyup Sabır Ödülleri"nde isimleri önceden açıklamakta beis görmedi. Vefa Beratı listesi kamuoyundan "devlet sırrı" gibi saklanmıştı.

18.05.2016 16:32  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş etkinliklerindeki "Vefa Beratı" gibi "Sabır Ödülleri"nde gizemli davranmadı. Vefa Beratı listesi kamuoyundan "devlet sırrı" gibi saklanmıştı. Sabır Ödülleri isimleri gizlenmedi ama bir tek Devlet Bahçeli yok! Liste buram buram Türk Milliyetçiliği kokuyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Hazreti Eyyüp Peygamber'in kabrinin bulunduğuna inanılan ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki makamında, "Hz. Eyyüp Sabır Günleri" programının düzenleneceği bildirildi. 'Sabır Timsali' olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber'in Viranşehir'deki makamında her yıl düzenlenen "Hz. Eyyüp Sabır Günleri" etkinliklerinin bu yılki programının 20 Mayıs Cuma günü gerçekleştirileceği belirtildi. Programa ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Program ilk olarak aynı gün saat 13.00'de katılımcılara sabır pilavının ikram edilmesiyle başlayacak. Ardından açılışı yapılacak etkinliklerde katılımcılara Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulacak. Sabır ödüllerinin sahiplerini bulacağı program daha sonra Grup Dergah'ın ilahi dinletisi ile devam edecek." Programa tüm Şanlıurfa halkını davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konuyla ilgili ifadelerine de yer verilerek, " İyilik, sabır ve hoşgörünün başkenti Şanlıurfa'da böylesine bir manevi ortamı vatandaşlarımızla buluşturmak, kardeşliğimizi bir kez daha pekiştirmek adına tüm halkımızı etkinliklere bekliyoruz" denildi.

VEFA BERATI LİSTESİ SIR GİBİ SAKLANDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş etkinlikleri kapsamında yaklaşık 140 kişiye dağıttığı "Vefa Beratı" listesini sır gibi sakladı. Son güne kadar berat belgesinin kimlere dağıtılacağı bilinmiyordu. Nevali Otel'de düzenlenen gecede, Şanlıurfa'ya hizmet ettikleri gerekçesiyle bazı isimlere belge dağıtıldı ancak bugüne kadar tam olarak kimlere verildi bir türlü isimler açıklanmadı. Sabır Ödülleri'nde ise aynısı olmadı. 10 kişilik isim belediye tarafından yayınlandı.

"MHP" DEĞİL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖDÜLLERİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Sabır Ödülleri listesinde çatışmada hayatını kaybeden asker ve polislerin dışında bir de sadece Arakan ve Bayırbucak'lı Türkmenlere yer verilmesi dikkat çekti. Liste Filistin, Suriye, Irak veya Türkiye'de farklı ırklar ve konulara yer verilmediği için tartışma yaracak türden. Sabır Ödülleri'nde yer alan isimler şöyle: "Özel Harekat Polisi Abdülkadir Oğuz, P.Er Yusuf Beylem, Uzman Çavuş İbrahim Taş, Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Şehit Aileler Derneği Viranşehir Temsilcisi Pınar Çuvanlıoğlu, Arakan – Dost Welfare Foandation Dış İlişkiler Sorumlusu Saeed Joha, Arakan – Dost Welfare Foandation Halkla İlişkiler Sorumlusu Muhammed Yusuf, Bayırbucak – Cebel Türkmen Kadısı Bilal Ablak, Bayırbucak – Türkmen Dağı Cephel İslami Dış İlişkiler Sorumlusu Muhammed Molla Hasan, İstanbul İHH Genel Başkan Yardımcısı Seyit Demir."

GEÇEN YILLARDA KİMLERE VERİLMİŞTİ
Geçen yıl Eyyübiye Belediyesi'nin düzenlediği Sabır Günü etkinliklerinde ödüller; Suriyelilere sabır örneği gösterip 4 yıldır yardım yaptığı gerekçesiyle İHH İnsani Yardım Vakfı'na, AFAD ve Ay Işığım Derneği'ne verilmişti. 2014 yılında ise; deprem ve Tsunami'den muzdarip olan ve nükleer tehlikeyle mücadele eden Fukuşima'daki 50 işçi ve mühendise 'Sabır Ödülü'; Antalya'da trafik kazası sonucu yatalak ve kimsesiz olan gence 3 yıldır bakan gönüllü anne Gülsüm Kabadayı'ya "Rahime Hatun Sadakat Ödülü" ve Erzurum Horasan'da derede eşini ve çocuklarını kaybeden Mustafa Kocabaş'a "Hazreti Elyas'a Vefa ödülü" verilmişti. Yine aynı yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan İbrahim Tatlıses'e, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ve Futbolcu Arda Turan'a Jüri Özel Ödülü verilmişti. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sabır Ödülleri Kimlere Gidecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement