Saçını Boyattığı İçin KPSS'ye Alınmayan Öğretmen Adayı - Son Dakika
Güncel

Saçını Boyattığı İçin KPSS'ye Alınmayan Öğretmen Adayı

Saçını Boyattığı İçin KPSS\'ye Alınmayan Öğretmen Adayı

Adana'da, sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için sınava alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya hakkında "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

01.10.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya hakkında "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

"Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alınıp, serbest bırakılan ve hakkında soruşturma başlatılan Çetinkaya için cumhuriyet savcısının, kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle dosyaya takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarınca düzenlenen raporda, "Şüpheliye ait kimlikte basılı bulunan soğuk mühür izinin belgedeki devamına ve izdüşümüne uygunluk sağladığının görüldüğü, belgedeki fotoğraf değişikliği yapıldığını gösterir nitelikte bulguya rastlanılmadığı" görüşüne yer verildi.

Fotoğraflar üzerinde incelemeyi olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir deformasyonun bulunmadığının kaydedildiği takipsizlik kararında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Uzmanlık raporu ve soruşturma evrakı kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği hususunda ilgili kamu görevlilerinin somut hiçbir delille desteklenmeyen ortak kanaatleri doğrultusunda düzenledikleri tutanak dışında bir delil elde edilemediği anlaşılmakta, şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."

Olay

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olduğunu ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi aldığını bildiren Pelin Derya Çetinkaya, geçen yıl sarıya boyattığı saçıyla çekildiği fotoğrafla sınava başvurduğunu, daha sonra saçını kahverengiye boyattığını belirterek, 5 Temmuz'da yapılan KPSS'nin ikinci oturumuna, sınav giriş belgesinde yer alan fotoğraftaki saç renginin uyuşmaması gerekçesiyle alınmadığını iddia etmişti.

Ayrıca Çetinkaya, avukatı aracılığıyla da sınav görevlileri ve polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saçını Boyattığı İçin KPSS'ye Alınmayan Öğretmen Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi
    14:15 Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi

    Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ve asayiş ekipleri, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi Uygulaması kapsamında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde servis araçlarının eksiklikleri kontrol edilirken, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı da kontrol edildi. Ayrıca okul çevrelerinde çeşitli denetimler yapıldı ve öğrencilere hediyeler verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çocuk ve gençleri korumak için denetimleri sık sık tekrarlayacaklarını belirtti.

  • Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı
    14:14 Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından İnegöl'de yakalandı. Çalınan motosiklet sahibine teslim edildi. Şüphelinin daha önce de 7 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

  • Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi
    14:14 Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim uygulamasında okul çevrelerinde 4 servis aracına toplamda 15 bin 563 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, trafik ışıklarında dilendiği belirlenen 2 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.


Advertisement