Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor" Projesi

Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Turizm adına bir liste yapsak, yüzde 90'ı bu şehirde var. Deniz, dağ, tarih, trekking, orman, kayak ve termal su. Ama önemli olan bunu turist için kullanılabilir hale getirmek.

17.08.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Turizm adına bir liste yapsak, yüzde 90'ı bu şehirde var. Deniz, dağ, tarih, trekking, orman, kayak ve termal su. Ama önemli olan bunu turist için kullanılabilir hale getirmek." dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen "Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor" projesi tanıtıldı.

Vali Küçük, 2015 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamına alınan projenin tanıtım toplantısında, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Geçmişte depreme uygun olmayan binaların inşa edildiğini belirten Küçük, "Hayat, kaçak göçek, hırsızlama işe müsaade etmiyor. FETÖ gibi. O da kaçak göçek, hırsızlama kuruldu, büyüdü ama hayatın gerçekleri karşısında o da aynı şekilde tuzla buz oldu." ifadelerini kullandı.

Bursa'nın, turizmle ilgili tüm bileşenleri barındırdığına değinen Küçük, "Turizm adına bir liste yapsak, yüzde 90'ı bu şehirde var. Deniz, dağ, tarih, trekking, orman, kayak ve termal su. Bunların hepsi var ama önemli olan bunu turist için kullanılabilir hale getirmek." dedi.

Bölgelerde insanların "yakın körlüğü" yaşadığını dile getiren Küçük, "Oradaki insanlar, kendi yaşadığı üslup içinde turistin orayı kullanabileceğini zanneder. Onun için turizmde birinci şart, gelen kişinin orayı kullanabileceği, keyif alabileceği ve memnun ayrılabileceği hale getirmektir, yani empati yapmaktır. Turistin gözünden o alana bakmaktır." diye konuştu.

Doğal güzelliklerin yanı sıra soyut mirasın nesilden nesile aktarılması gerektiğini anlatan Küçük, çalışmalarıyla şehri dantel dantel işleyeceklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör de Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı'nın gelişim planını hazırladıklarını belirtti.

Planı, sürdürülebilir kullanım amacıyla hazırladıklarını anlatan Güngör, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili bir kısım yatırımlarımızı yaptık ve diğer kurum ile kuruluşlarımızla yapmaya devam edeceğiz. Bu faaliyet kapsamında alanın biyolojik çeşitlilik envanter çalışmasını gerçekleştirdik. 2015'te de BEBKA tarafından desteklenen projeyi başlattık. Proje kapsamında hem alanın tanıtımı hem de buraya birtakım tesislerin yapımını amaçladık. Bölgeye ahşap köprüler, masalar, yağmur barınakları gibi ziyaretçilerin ihtiyacını görecek tesisleri kazandırdık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement