Saddam'ın Sağ Kolu Olduğu İddia Edilen Cesede DNA Testi Yapılacak - Son Dakika
Dünya

Saddam'ın Sağ Kolu Olduğu İddia Edilen Cesede DNA Testi Yapılacak

Saddam\'ın Sağ Kolu Olduğu İddia Edilen Cesede DNA Testi Yapılacak

Irak Sağlık Bakanlığı, devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet Edduri'ye ait olduğu iddia edilen ceset üzerinde DNA testi yapılacağını açıkladı.

22.04.2015 10:33  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Sağlık Bakanlığı devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yargı kararıyla aranan yardımcısı İzzet Edduri'ye ait olduğu iddia edilen ceset üzerinde DNA testi yapılmaya başlandığını ve yakın gelecekte sonuçlanacağını açıkladı.

CESET, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ADLİ TIP KURUMU'NA GÖTÜRÜLMEDİ

Bakanlık sözcüsü Ahmed Eldureyni cesedi dün teslim aldıklarını fakat güvenlik önlemi olarak adli tıp kurumunda değil, bakanlığa ait başka bir kurumda muhafaza ettiklerini ve DNA test işlemlerine bugün başlandığını açıkladı.

SONUÇ EN HIZLI ŞEKİLDE ALINACAK

Sözcü Dureyni bakanlığın en hızlı şekilde sonucu açıklayacağını belirtirken bu testin bir süre aldığını ve kesin bir tarih verilemeyeceğini ifade etti.

SONUCU BAKANLAR KURULU DUYURABİLİR

Açıklamada ayrıca "Sonuçlar kamuoyunu ilgilendiren bir konu olduğu için sağlık bakanlığı değil daha üst bir kurum tarafından hatta belki de bakanlar kurulu tarafından duyurulabilir." denildi.

Selahattin valisi Raid Elcuburi geçtiğimiz 17 Nisan günü İzzet Edduri'nin Allas petrol rafinerisi ile Hemrin platosu arasında bir bölgede öldürüldüğünü açıklamıştı.

ABD, BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYMUŞTU

Edduri, Saddam Hüseyin'in 2006 yılında idam edilmesinden sonra Baas partisi genel sekreteri olarak adlandırılan pozisyonla anılıyordu. ABD, 2003 Irak işgali sonrası Edduri'nin yakalanmasına yardımcı olana 10 milyon dolar ödül vereceğini ilan etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Saddam'ın Sağ Kolu Olduğu İddia Edilen Cesede DNA Testi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • 000: YA ARKADAŞ NEDİR BU BİR HAFTADIR BU HABER ISITILIP ISITILIP GETİRİLİYOR.NEDİR YANİ SADDAMIN SAĞ KOLU OLSA NE SAĞ KOLU OLSA NE.AYAĞI OLSA NE BACAĞI OLSA NE.SADDAMIN NE PLDUĞUNU AMERİKANIN KUŞATMASINDA 5 DAKİKADA GÖRDÜK.KENDİSİ NEYDİKİ KOLU BACAĞI NE OLSUN. 59 2 Yanıtla
  • melihmert: allah rahmet etsin 14 16 Yanıtla
  • Harika: İsid affetmez. İsbirlikci pkk pyd irak askerleri hesap verecek 13 14 Yanıtla
  • : Saddam Hüseyin bir dünya lideriydi. Eşsiz 9 8 Yanıtla
  • 1: VALLA HELAL OLSUN ADAMIN ÖLÜSÜNDEN BİLE KARKAN VAR 6 6 Yanıtla
  • gülbixwin: şii milisler kürtlere saldıracak. . kürtler ce3pheye 2 5 Yanıtla
  • YAZDIM: ya(s)pılsın bakalım 3 1 Yanıtla

Advertisement