Saddam'ın Şarkıcılığından, İbadi'nin Sözcülüğüne - Son Dakika
Güncel

Saddam'ın Şarkıcılığından, İbadi'nin Sözcülüğüne

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin basın sözcülüğü görevini yürüten gazeteci Rafid Cuburi'nin, devrik lider Saddam Hüseyin için şarkı seslendirdiğine ilişkin görüntüsü ortaya çıktı.

17.04.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin basın sözcülüğü görevini yürüten gazeteci Rafid Cuburi'nin, devrik lider Saddam Hüseyin için şarkı seslendirdiğine ilişkin görüntüsü ortaya çıktı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere Ortadoğu'nun birçok yerinde gazetecilik yapan Cuburi'nin, Saddam Hüseyin'e övgüler yağdıran 1999 yılına ait şarkı söylediğine ilişkin görüntüsü (klip) Irak'ta, önce 'youtube' ardından diğer sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinden yayınlanmasının ardından bazı Şii gruplar, Cuburi'nin, İbadi tarafından görevden alınması ve cezalandırılması için kampanya başlattı. Şiiler gruplar, sosyal medyada yürüttükleri aleyhteki kampanyalarla Cuburi'nin görevden uzaklaştırılmasını talep ediyor.

İki günden beri sosyal medyada dolaşan görüntüler üzerine Cuburi, kişisel Facebook sayfası üzerinden bugün bir açıklama yaptı. İbadi'nin basın sözcüsü Cuburi, vaktiyle 'milli bir şarkı' icra ettiğini savunarak söz konusu şarkının sözlerinde Saddam Hüseyin'e övgü sözcüklerinin yer aldığını kabul etti.

"Yaklaşık 15 yıl önce Saddam'ın adının geçtiği milli bir şarkı icra ettim" diyen Cuburi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"O zaman yaşam geçimimi sağlamak için buna mecburdum. Bu durum da (baskı) 2003 öncesi Irak'ta yaşayan herkesçe malumdur. Milyonlarca Iraklının çektiği ve başına gelen bu durumdan bugün istifade etmek isteyenlere, 'bu tür tecrübelerin normal çerçevesinde değerlendirilmesi ve çirkin bir şekilde kullanılmaması gerektiğini söylemek istiyorum'. İçeride yaşayan hangi Iraklı kendisini Saddam, kanlı partisi ve vahşi rejiminden koruyabildi? Yanlış bir tecrübe olduğunu belirtir, birilerine karşı rahatsızlık uyandırdıysa özür diliyorum."

"İbadi'nin haberi yoktu"

Şarkıyı seslendirdiğinde çok genç ve bilgelikten yoksun olduğunu dile getiren Cuburi, "Ben, o vakitte bile Baas Partisi'ne üye değildim. Şimdi de Baasçı değilim. Evet o şarkıyı icra ettiğimi söylüyorum. Fakat çok uzun zaman önce olduğunu için bugün karşıma çıkacağını düşünmezdim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Haydar el-İbadi ile rüyası ve düşündüğü geleceğe ışık tuttuğu için çalışmayı seçtiğine de işaret eden Cuburi, "Dolayısıyla kendisi (İbadi) ve vatan için özveriyle çalışmaya karar verdim" dedi. Cuburi, İbadi'nin kendisini sözcü olarak seçtiğinde şarkıcı geçmişinden haberi olmadığını söyleyerek, Başbakan'dan özür dilediğini sözlerine ekledi.

-Rafid Cuburi kimdir?

Başkent doğumlu gazeteci Rafid Cuburi, Bağdat Teknoloji Üniversitesi'ini iyi dereceyle tamamladı. Başta Irak olmak üzere, Libya, Tunus, Suriye ve Ürdün'de Arapça ve İngilizce BBC muhabirliği yaptı. Geçen yıl Ekim ayında Irak Başbakanı İbadi tarafından basın sözcülüğü görevine getirildi. Cuburi, bu görevi halen yürütüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saddam'ın Şarkıcılığından, İbadi'nin Sözcülüğüne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement