Sadece 4 Buçuk Ay Önce Açılan Üsküdar'daki Spor Tesisinde Kovalı Önlem - Son Dakika
Güncel

Sadece 4 Buçuk Ay Önce Açılan Üsküdar'daki Spor Tesisinde Kovalı Önlem

Sadece 4 Buçuk Ay Önce Açılan Üsküdar\'daki Spor Tesisinde Kovalı Önlem

* 7 Haziran seçimlerinden 10 gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılışı yapılan dev tesislerden biriydi.

06.10.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* 7 Haziran seçimlerinden 10 gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılışı yapılan dev tesislerden biriydi. Aradan 4 buçuk ay geçti. Bazı bölümleri halen kullanıma bile açılmadı. Ama bu sürede tesis tanınmaz hale geldi. Tam 6 havuzun bulunduğu tesiste görevliler tavandan sızan suları kovalarda toplayarak önlem almaya çalışıyor

Haber/ Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, DHA

26 Mayıs 2015 Salı günü katıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete giren Üsküdar Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, 4,5 ayda dökülmeye başladı.

SIZAN SULARA KOVALI ÖNLEM

6 adet havuzun bulunduğu binanın alt katlarında tavandan sızan suları engellemek üzere neredeyse her köşe başına kova konulmuş durumda. Bazı bölümlerinin henüz kullanıma dahi açılmadığı binada duvardaki sızıntıları engellemek için bazı bölümlere mantolama yapılmış.

TESİSTE TOPLAM 6 HAVUZ VAR

7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Üsküdar Çengelköy'de bulunan Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, aradan geçen 4.5 ay içerisinde dökülmeye başladı. CHP'nin Üsküdar Meclis üyeleri, Anadolu yakasının en büyük tesisi olarak lanse edilen ve 1 tanesi yarı olimpik olmak üzere üçü erkekler, üçü de kadınların kullanımına yönelik toplamda 6 havuzun bulunduğu tesiste incelemelerde bulundu. Havuzun altına denk gelen katlarda sızıntıların yer aldığı tesiste, zeminde küçük göletlerin oluştuğu görüldü. Su sızan yerlerin altına konan kovalarla birikintilerin önüne geçmeye çalışılırken, su alan bazı duvarlarda mantolama yapılması dikkat çekti. Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan tesiste, kazan dairesi ve ana şalterin yakınlarında da su birikintileri yer alıyor.

CHP'Lİ KÜÇÜKERDEN: 4,5 AYDA HAVUZ ALTI HURDAYA DÖNMÜŞ

Binada su sızıntısı olduğuna yönelik iddialar üzerine binayı gezen CHP'nin Üsküdar Meclis üyeleri, incelemenin ardından açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP'li İmar Komisyonu üyesi ve CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, yaşanan su sızıntısının havuzun su kaçırmasından kaynaklandığını belirterek 'Ayıplar kapatılmak için mantolama ve enjeksiyon yapılmış. Çatlağın neden meydana geldiğini ve bunu araştırması gerekiyorö diye konuştu. Sorunun derhal araştırılmasını ve sızıntının malzemeden mi, işçilikten mi, yoksa planlamadan mı kaynaklandığının tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Küçükerden, 'Tesis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle kalabalık bir heyetle açıldı. 4,5 ayda havuz altının bir hurdaya döndüğünü gördük" ifadelerini kullandı. Üsküdar CHP Meclis Grup Başkan Vekili Çetin Karadağ ise savcılığın konuyla ilgili inceleme başlatması gerektiğini vurgulayarak 'Kamu zararına yol açanların bedelini ödemesi gerekir" dedi.

TESİS YETKİLİSİ: HER HAVUZUN DAMLATMASI MÜMKÜNDÜR

Su sızıntısına yönelik meclis üyelerine bilgi veren tesis müdürü Mehmet Okuyucu, aboneleri sıkıntıya sokacak bir durumun olmadığını, sızıntıların tehlike de teşkil etmediğini ifade ederek gelecek yıl bu arızaların giderilmesi için binayı bakıma alacaklarını ifade etti. Bu tür sıkıntıların diğer tesislerde de olabileceğini belirten Okuyucu, 'Her havuzun damlatması mümkündür. İBB'nin diğer tesislerinde de aynı sıkıntılar oluyor. Bu yeni bir bina, bu tür ufak tefek şeyler olacaktırö ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sadece 4 Buçuk Ay Önce Açılan Üsküdar'daki Spor Tesisinde Kovalı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement