Sadece Bir Vakıf Ramazanda 17 Tır İnsani Yardım Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Sadece Bir Vakıf Ramazanda 17 Tır İnsani Yardım Gönderdi

Konya merkezli Mehir Vakfı, Irak, Mısır, Suriye ve Bosna Hersek'te zulüm gören Müslümanları ramazan ayında da yalnız bırakmadı Hayırseverlerin desteğiyle yıl içinde birçok yardım faaliyetinde bulunan vakıf, ramazan ayı içerisinde gıda ve barınma malzemelerinden oluşan 17 yardım tırını, Telafer, Suriye ve Bosna Hersek'e uğurladı.

27.07.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE ŞENSOY - Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Irak, Mısır, Suriye ve Bosna-Hersek'te zulüm gören Müslümanlara, ramazan ayında yardım elini uzattı.

Hayırseverlerin yardımıyla yıl içinde birçok yardım faaliyetinde bulunan vakıf, ramazan ayı içerisinde 11'i Telafer, 5'i Suriye ve 1'i de Bosna-Hersek olmak üzere toplam 17 yardım tırını, savaş mağduru insanlara uğurladı.

Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşan Mehir Vakfı, ramazan ayı boyunca içerisinde; un, süt, çocuk bezi, temizlik malzemeleri, yatak gibi birçok gıda ve barınma malzemelerinin bulunduğu yardım tırlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Vakfın Genel Başkanı Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarından bugüne, Türkiye ve dünyada, mazlum, mağdur, zulüm ve baskı altında olanlara, maddi-manevi her türlü yardımda bulunduklarını söyledi.

Vakıf olarak, ihtiyaç sahibi gençleri evlendirmenin yanında, bir taraftan da sosyal projeler yaptıklarını dile getiren Özdemir, bu kapsamda 19 yıldır ilmi kitap yayınladıklarını, bunun yanında Van'da yaşanan deprem sonrasında olduğu gibi, zor durumdaki halkın yardımına koştuklarını vurguladı.

"İnsan" ve "ihtiyaç" ekseni

Özdemir, dünyanın yaklaşık 28 islam ülkesinde iç savaş ve benzeri olayların yaşandığını belirterek, şimdi de Gazze'de kan ve gözyaşı döküldüğünü ifade etti.

Türkiye'de olduğu gibi dünyada zulüm gören ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam edeceklerinin altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:

"Vakıf olarak, din, dil, ırk, mezhep ve meşrep ayrımcılığı yapmadan, 'insan' ve 'ihtiyaç' ekseninde, mazlum ve zor durumda olan insanımızın yanındayız. Son yıllarda özellikle ramazan aylarında Müslümanlara yapılan zulüm ve işkenceler arttı. Kardeşlerimize yıl içinde yardımlarımızı gönderdiğimiz gibi onları mübarek ramazan ayında da yalnız bırakmadık. Vakfımız ve hayırsever vatandaşlarımızın çabalarıyla toplanan yardımları, ihtiyaç sahiplerine gönderdik. İçerisinde; un, süt, çocuk bezi, temizlik malzemeleri, yatak gibi birçok gıda ve barınma malzemelerinin bulunduğu 17 tırdan 11'ini Telaferde'ki Türkmen kardeşlerimize, 5'ini Suriye'deki kardeşlerimize, 1'ini de Bosna-Hersek'e uğurladık. Ayrıca bunların dışında 7 yardım tırını da ülkemizin değişik bölgelerindeki yardıma muhtaç insanımıza ulaştırdık. Yani bu durumda, ramazan ayı boyunca 27 günde 24 tır uğurlamış olduk."

Türkiye'de sanki mezhep ayrımı yapılarak "Irak arada kaldı, ilgilenilmedi" gibi bir algı bozukluğu oluştuğunu savunan Özdemir, her şeyden önce insan, soydaş, dindaş ve komşu kavramları varken, zor durumda olanların mezhebini araştırmanın doğru olmadığına işaret etti.

Irak'taki Türkmenlere, Türk Kızılayı, AFAD ve Başbakanlık vasıtasıyla yardımları ulaştırdıklarının altını çizen Özdemir, "Çalışmalarımızı, kurucular kurulu, hayırseverler, basın ve hasbilik ekseninde sürdürüyoruz. Her zaman mazlum ve zor durumda olanların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sadece Bir Vakıf Ramazanda 17 Tır İnsani Yardım Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement