Sadri Alışık, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sadri Alışık, Mezarı Başında Anıldı

Türk sineması ve tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, doğumunun 91'inci yılında yakınları ve sevenleri tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

05.04.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sineması ve tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, doğumunun 91'inci yılında yakınları ve sevenleri tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Sanatçının oğlu oyuncu Kerem Alışık, burada yaptığı açıklamada, "Bugün 21'inci yıl. Yine 21'inci yılında da burada onu, seven vefalı dostları ve arkadaşlarıyla doğum gününde, özlemle ve hasretle yad ediyoruz. Sadri Alışık, sanata yaşam vermiş ve sanatıyla yaşamış biriydi. Sanat da onu her zaman yaşattı. Bugün ölümsüzlük mertebesinde yaşayan bir sanatçı haline geldi." dedi.

Dostları ve sevenleriyle onu yaşatmaya devam ettiklerini söyleyen Alışık, şunları kaydetti:

"Sanatın onu yaşattığını görmek, hakikaten mutluluk verici. Annemden hiç ayrılmadı. Bütün bir hayatı paylaştılar. Onlar artık aramızda değiller ama biz bu bağlılığı sürdürüyoruz. Bizlere bıraktıkları ve öğrettikleri için onlara teşekkür ediyoruz. Biz, bu yükü kaldırmaya çalışıyoruz. Bunu da seve seve, bir vefa borcu olarak yapıyoruz."

"Sadri Alışık yalnızlığı başlıyor insanda"

Törene katılan ünlü yönetmen Safa Önal da, "Onu tanımayanların anlaması çok zor ama değişik, birdenbire şairliği tutan, esprili, başka türlü bir adamdı. Şimdi ben, bizim takım azaldıkça Sadri'nin boşluğunu daha çok duymaktayım. Gerçekten bir Sadri Alışık yalnızlığı başlıyor insanda çünkü adamı arıyor, seviyorsunuz. Müthiş vefalı bir adamdı. Onu arıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum." diye konuştu.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ise, "Biz, 3 yıldır, Türk sineması ve tiyatrosu için çok önemli biri olan Sadri Alışık için özellikle kullandığı araçla birlikte diğer klasik otomobilleri de kabri başına getiriyoruz. Bugün kendisinin uzun yıllar hem özel aracı olarak hem filmlerinde de kullandığı 1957 model Chevrolet Belair'i getirdik. Onun da klasik otomobil seven biri olduğunu biliyoruz. Biz de onu bu şekilde anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Alışık için mezarı başında dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sadri Alışık, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement