Şafak Pavey: Protezimde Sıkıntı Oldu - Son Dakika
Güncel

Şafak Pavey: Protezimde Sıkıntı Oldu

Şafak Pavey: Protezimde Sıkıntı Oldu

1 Mayıs eyleminde Taksim'e çıkmak isteyen gruba eşlik eden CHP'li Şafak Pavey, polisin müdahalesine maruz kaldı. Pavey'in protezleri zedelendi.

02.05.2014 10:37  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekili Şafak Pavey'i gözaltına alınmaktan annesi Ayşe Önal kurtardı. 1 Mayıs kutlamaları Taksim’de yasaklanınca İstanbul savaş alanına döndü. Taksim’e çıkmak isteyen göstericiler Beşiktaş’ta polisle çatıştı. CHP Milletvekili Şafak Pavey ve annesi gazeteci Ayşe Önal suçsuz olduğunu iddia ettikleri bir gencin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.

ANNESİ KURTARDI

Bu arada polisle arbede yaşayan Pavey de gözaltına alınmak istenince annesi Ayşe Önal 'O benim kızım' diyerek polislerinin kızını götürmesine karşı çıktı. Polis ekipleri, Pavey'in elinde sıkıca tuttuğu milletvekili kimliğine rağmen gözaltına almak istedi. Uzun bir arbedenin ardından polis; genci, Şafak Pavey’i ve Ayşe Önal’ı serbest bıraktı.

"PROTEZİMDE SIKINTILAR OLDU"

Akşam saatlerinde Halkın Arenası programına katılan CHP millvetvekili Şafak Pavey yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: Ben gayet iyiyim. Protezimde bir takım sıkıntılar oldu. Hiç kimse endişelenmesin lütfen. Toplumuzun yaşadığı travma çok daha önemli.

"EĞER DOKUNULMAZLIK ZIRHI VARSA..."

Bir çok yerde CHP milletvekilleri olarak, bütün milletvekillerimiz hepimiz oradaydık. Bunu sadece şununla yaptık. Gençlerimize çocuklarımıza yaşlılarımıza bir zarar gelmesin. Eğer dokunulmazlık denen bir zırhımız varsa bunu onların can güvenliği için kullanalım istedik. Toplumun en alt kademesinde ağır biçimde hakları ihlal edilen, işçilerimize ödül olarak verilmiş bu özel günü kutlamayı, anmayı beraber yapalım istedik. Biz de bunu yapmaya çalıştık. Ama herkesle beraber ağır bir şiddete maruz kaldık. Gaz bombaları darp arbede ile toplumumuzun yaşadığı travmayı yaşadık.

İsteğimiz keyfi olarak, sadece keyfi olarak masum gençlerimizin gözaltıları engellemekti. Ben de gözaltılardan kurtarmaya çalıştım.

"BİZİM KARŞIMIZDAKİ POLİS DEĞİL AKP'DİR"

Bir gencimizi evine gitmeye çalışırken, oradan kaçmaya çalışırken, tutuklamaya çalıştığını gördüm polisin. Onu vermek istemedim. O gencimizi korumaya almak için, üstüne sarıldım. Ve birlikte aynı muameleyi gördük. Aynı şekilde darpa maruz kaldık, tartaklandık. Elimde milletvekili kartım vardı. Ben şu anlamda iştahla saldırının hiçbir açıklaması olamaz. Şunu da söylemek isterim. Bizim karşımızdaki polis değil, AKP'dir.

"VATANDAŞLARIMIZA KALKAN OLMAK İSTEDİK"

Onların da zavallı olduklarını düşünüyorum. Bunun bir AKP milletvekiline yapıldığını düşünün. Bizim bugün tek isteğimiz vatandaşımıza kalkan olmaktı. Buna bile saldırıda bulunuldu.

Çocukların gözüne biber gazı sıkmadan da bu bayram kutlanabilir değil mi? Yaralanmış vatandaşlarımıza, polis memurlarımıza acil şifalar diliyorum. Gözaltına alınmış arkadaşlarımız da sahipsiz değildir. Hukukçu arkadaşlarımız tarafından takip ediliyorlar. Kutlamamıza izin verilmese de işçi bayramımız kutlu olsun. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şafak Pavey: Protezimde Sıkıntı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • kralın kralı: 1 mayısı sırf taksımde kutlamak ısteyenlerın hepsi teröristır capulcudur adam gıbı gidiıp yenı kapıda kutlasaydınız bende gelırdım bende işciyım ama bu taksıme zorla gırenler gıbı terörıst degılım benım duydugum sırf hükmet zarar görsun dıye chp bunları kışkırtırıyo 14 6 Yanıtla
  • serdar: ARKADAŞIM BU HALK SİZİ MİLLET VEKİLİ YAPMADIMI PARDON GENEL BAŞKAN ) SOKKLARDA POLİSLE SAVAŞCAĞINIZA MECLİSTE DERDİNİZİ ANLATIN ORDA ÇARE ARAYIN SİZLER NEDEN SOKAKLARI SEÇİYORSUNUZ KİME HİZMET EDİYORSUNUZ BEN ANLIYAMIYORUM VE CHP YİDE KINIYORUM BU ÜLKEDE NERDE HUZURSUZLUK VARSA ORDA CHP Lİ BİRİLERİ VAR HALK PARTİLERE HUZURSUZLUK YAPIN DİYE OY VERMİYOR HİZMET EDİN DİYE OY VERİYOR 12 4 Yanıtla
  • RAMAZAN: ENGELİ BİR İNSANA BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ OLAYI KINIYORUM KINAMAYANLARDA İNŞALLAH BENİM GİBİ BİR GÜN ENGELİ OLURLAR. ALLAHIN İZNİYLE 4 12 Yanıtla ANTALYALI: BEDEN ENGELİ HER AN HER İNSANDA OLABİLİR .ALLAH BEYİNDEN ENGEL VERMESİN KİMSEYE . O ZAMAN NE YAPTINI NE SÖYLEDİNİ BİLMEZ .NASIL BİR ORTAMDA OLDUNU HİÇ BİLMEZ. 0 0 RAMAZAN: engeli değilsem allah belanı versin mi 0 0
  • ANTİTAKSİM: Bana kimse su sıkmadı, kimse gaz sıkmadı kimse bir zarar vermedi . Çünkü ben anarşist değilim ben takım taklavat kuş lastik ( iki kişi kullanıyor profesyonel aletler misket, demir taş ne bulursa atıyor ...) , havai fişek atarlar ( aklım şaştı görünce bence tam bir silah !!) , vs... savaşa gider gibi taksime gitmedim ... 12 3 Yanıtla
  • SEBAHATTİN: BENCE ORTAMI GERMENİN NE ANLAMI VAR DEVLETİN GÖSTERDİĞİ YERDE EMEKÇİLERİN BAYRAMINI DAVUL ZURNA İLE GÜLÜŞ CÜMBÜŞ KARDEŞÇE KUTLAMAK VARKEN SEN BOLİK OLARAK ZATEN ÇELENK KOYMAK VE ANMAK İÇİN TAKSİME SENDİKA BAŞKANLARI ÇIKTI ZORLAMANIN NE ANLAMI VAR POLİLER DE BİZİM ABİ MİZ, KARDEŞİMİZ, BABAMIZ ASLINA BAKARSAN ONLARDA EMEKÇİ TAŞ ,BİLYE MONOTOF BİRİELRİNİ YARALAMAK ÇOK HOŞLARINA GİDİYOR BİLHASSA CHP MİLLET VEKİLLERİ OYA GELİNCE BİZE HALK OY VERMİYOR İŞTE BUNLARDAN DOLAYI BUNDAN SONRADA ALIRSINIZ OYU. 11 2 Yanıtla
  • RAMAZAN: EMEKÇİYİ ÇEKEMEYENLER VAR AKP 1 MAYISI RESMİ BAYRAM İLAN ETTİ BİZDE BU BAYRAMIMIZI BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE KONSER HAVASINDA KUTLADIK NE VAR BUNDA NİYE BAZILARI TERBİYESİZLEŞİYOR. NE DİYE İŞÇİ VE EMEKÇİYİ ÇEKEMİYORSUNUZ. 7 6 Yanıtla ck: madem işçi ve emekçi bayramı aramıza giren kalitesiz insanlara ne diye sahip çıkıyorsunuz polis istemediğiniz kadar siyasetçide istemeyiniz kandıran herkese karşı olunuz sizi sadece proveke amacı olarak gören zihniyeti istemeyiniz. yanınıza sadece kendi sinsi emellerini uygulamak isteyenlere prim vermeyiniz.hele sendikalara hiç güvenmeyiniz işçi bayramı isminden başka size ne kazandırıyor bunu sorgulayınız ne yapıyorlar bakınız kör olmayınız. yalnız şunu unutmayın görmek için bakmak duymak için dinlemek konuşmak için bilmek gerekir. allah insanı kör sağır ve bilgisiz yapmasın inşallah. 0 0
  • ck: beni rahatsız etmeyin şu an külahım şafak hanımı dinlemekte 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.


Advertisement