Şafak Pavey: Tek AK Partili İstifa Ederse Ben de Edeceğim - Son Dakika
Güncel

Şafak Pavey: Tek AK Partili İstifa Ederse Ben de Edeceğim

Soma'da acılı aileleri teselli eden CHP'li Şafak Pavey "Bir AKP'li Soma için istifa etme saygınlığını göstersin, ben de istifa edeceğim" dedi.

19.05.2014 12:20  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye tarihinin en büyük maden faciasına sahne olan Soma’dan ‘ihmal‘ çığlıkları yükselirken, muhalefet partilerinden vekiller de kayıp veren ailelere destek olmak ve iddiaları araştırmak için ilçeye geldi.

DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI

O vekillerden biri, CHP’li Şafak Pavey, özellikle dikkat çekti. Pavey, 15 Mayıs’ta T24 için kaleme aldığı makalede, "Başbakan ve vekiller gelin hep birlikte istifa edelim" çağrısı yaptı; ertesi gün de soluğu Soma’da aldı. İlçedeki mateme eşlik eden Pavey’le diken.com.tr'den Beril Köseoğlu'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Partililere istifa çağrısını yineleyen Pavey "İçlerinden biri bile istifa etmek saygınlığını gösterirse hemen istifa edeceğim" dedi.

İşte Pavey'in açıklamalarından satırbaşları;

İstifada şöyle bir yanlış anlama doğdu. Ben CHP’ye ya da muhalefetteki diğer partilere değil, AKP’lilere istifa çağrısı yapmıştım. İçlerinden biri bile istifa etmek saygınlığını gösterirse hemen istifa edeceğim. Sonuna kadar sözümün arkasındayım. Hele hele; ‘Aklı olan kurtuldu’ diyen, ‘Tekme atan rapor aldı’ diyen filan da istifa edeceklerini açıklarsa, onlarla aynı anda istifa ederim. Ben istifa kavramını, bir türlü akıllarına gelmiyor, model olayım diye sundum.

"SAYILAR DOĞRU GÖRÜNÜYOR"

Madenden çıkarılan işçilere dair açıklanan sayının belki küçük hatalarla doğru olduğunu düşünüyorum. Cenazesini bekleyenlere bakınca buna inanıyorum. Ancak şeffaflık olmayınca komplo virüs gibi yayılır. Burada da böyle oldu. Daha ilk günden madende kim kaldı, kim çıktı, açıklanamayınca ve cenazeleri iletişim teknikleriyle süsleyince, loş vakitlerde şüpheler yayıldı.

"ONLARA YEMEK PİŞİRİYOR"

Bir evde iki oğul defnedilmiş, baba ağır travma altında. Hâlâ yaşıyor sanıp, hâlâ yemek pişiriyor onlara.. Eşi, Türkmen başlıklı teyze bana sarılıyor, “Kameraylan geldiler, kovdum. Biz yanıyoruz , akbabalar tiyatro derdinde…”

50 metre aşağıda, aynı evden üç genç toprağın altında şimdi… Üç kuzen… Üstelik kuzenleri kurtaran da başka kuzenler. Karşıyaka Belediyesi köye sağlık ve aş çadırı kurmuş. Köyün yarasına merhem olmaya çalışıyor, mavi gözlü kederli doktorumuz.

Şafak Pavey: Tek AK Partili İstifa Ederse Ben de Edeceğim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şafak Pavey: Tek AK Partili İstifa Ederse Ben de Edeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Hakan: Var mı bu çağrıya cevap verecek yürekli bir akp milletvekili 17 17 Yanıtla sinan turan: Niye versinki onlar sov pesinde degil bundan sonra bu olaylarin olmamasi için ne yapabiliriz onun peşinde ne anlar tahozlar 0 0
  • VATANDAŞ: DEFOL GİT ÜLKEYE FAYDANIZ YOK HEPİNİZ İSTİFA EDİNDE MİLLET RAHAT ETSİN 21 11 Yanıtla
  • VATANDAŞ: REKLAM KOKAN HAREKET BUNLAR,AMA YEMEZLER BE GÜLÜM. 23 8 Yanıtla
  • VATANDAŞ: SİZDE UTANMA OLSA HER SEÇİM KAYBEDİYORSUNUZ İSTİFA EDERDİNİZ.AMA UTANMA YOK.KOLTUK GİDİ SEVDALILARI SİZİ 23 7 Yanıtla
  • SEN: HALK'IN SEÇİMİ İLE GELEN BİR HÜKÜMET ASLA İSTİFA ETMEZ.AMA SEN EDEBİLİRSİN. 17 12 Yanıtla
  • efsun: allah aşıkına bi edin de topluca milletde kurtulsun yalanlarınızdan seçimllerde kılıçdaroglu edecektı şimdi siz samimiyetsiz çıkarcı çapulcular 18 9 Yanıtla efsun: hadi artık atagı sen yapda inş gerisi gelir 0 0
  • TÜRKİYELİYİM: chp yi ve sizin gibi düşünenleri allah daha beter etsin.şafak pavey ben senin gibi biri olsaydım sana söyleyecek çok sözüm olurdu .fakat ben insanım . 14 13 Yanıtla
  • halil: adamlar istifa edrlermi haşa allaha tapar gibi makama tapıyorlar 18 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement