Safari Cinayeti" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Safari Cinayeti" Davasında Karar

Sanık Mustafa Karahan, 16 yıl önce İsviçre'nin başkenti Bern'de, biri İsviçre vatandaşı 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

23.07.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanık Mustafa Karahan, 16 yıl önce, İsviçre'nin başkenti Bern'de, biri İsviçre vatandaşı 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Karahan ve müştekiler katıldı.

Duruşmada söz alan müştekiler avukatı Kasım Güneş, sanığın olayı taammüden tasarlayarak işlediği gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık Karahan'ın avukatı Mehmet Tav, olayda müvekkilinin mahkumiyetini gerektirecek somut delil bulunmadığını savunarak, suçun manevi ve maddi unsuru oluşmadığı gerekçesiyle müvekkilinin beraatini talep etti.

Sanık Karahan da suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Kararını açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Selçuk, sanık Karahan'ın 1998'de İsviçrede yaşanan olayda, İsviçre vatandaşı Roland Widmer ile Türk vatandaşları Haydar Karaçelik, Hasan Doğan ve Garip Kırmızıkaya'yı öldürdüğünün sabit olduğunu belirtti.

Türk Ceza Kanunu'nun " Türkiye'nin egemenlik alanı dışında işlenen suçlar dolayısıyla Türkiye'de yargılama yapılırken, Türk kanununa göre verilecek ceza, suçun işlendiği ülke kanununda öngörülen cezanın üst sınırından fazla olamaz" hükmünü içeren 19. maddesine atıfta bulunan Selçuk, sanık lehine olan yasanın uygulanması gerektiğini bildirdi.

Başkan Selçuk, bu nedenle sanık Karahan'ın, İsviçre Ceza Yasası'nın 112. maddesi uyarınca biri İsviçre vatandaşı 4 kişiyi "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırıldığını açıkladı.

İddianameden

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ahmet Faik Kapluhan tarafından hazırlanan iddianamede, Bern'deki Safari restoranda 27 Temmuz 1998'de gece saatlerinde, Hasan Doğan, Haydar Kabaçelik, Garip Kırmızıkaya ve İsviçre vatandaşı Roland Widmer'in ateşli silahla kasten öldürüldüğü belirtilmişti.

İddianamede, şüpheli Mustafa Karahan'ın yüklenen suçla ilgili 28 Kasım 2012'de yakalandığı ve ertesi gün tutuklandığı bildirilmişti. Karahan'ın, olayı, terör örgütü TİKKO adına yaptığı söylemlerinin de araştırıldığı belirtilen iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 15 Ekim 2012 tarihli yazısında, "Safari cinayeti" olarak adlandırılan olayın, TİKKO terör örgütünün faaliyeti kapsamında işlendiğine dair herhangi bir belgeye rastlanmadığının bildirildiği aktarılmıştı.

Sanık Mustafa Karahan'dan alınan DNA örneğiyle olay yerinden alınanların eşleştiği vurgulanan iddianamede, sanık Mustafa Karahan'ın birden fazla kişiyi öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Safari Cinayeti' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement