Burdur'da Safra Kesesinden Zar Şeklinde Taşlar Çıktı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Safra Kesesinden Zar Şeklinde Taşlar Çıktı

Burdur'da yapılan safra kesesi ameliyatında 54 yaşındaki Anakadın Alper'in karnından zar şeklinde ve büyüklüğünde taşlar çıkartıldı.

18.09.2014 13:37  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da yapılan safra kesesi ameliyatında bir kadının karnından zar şeklinde ve büyüklüğünde taşlar çıkartıldı.

Karamanlı ilçesinde yaşayan Anakadın Alper, karın ve bel ağrısı şikayetiyle Burdur Devlet Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu safra kesesinde taşlar olduğu belirlenen Alper, ameliyata alındı.

Hastane Yöneticisi Opr. Dr. İsmail Taşçı'nın yaptığı ve yaklaşık 1 saat süren ameliyat sonucu Alper'in karnından aralarında zar büyüklüğünde ve şeklinde taşların da olduğu yaklaşık 40 taş çıkartıldı.

Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, safra kesesi taşlarının genelde sarışın, renkli gözlü ve kilolu hastalarda çok sık görüldüğünü söyledi.

Alper'in karnında yaklaşık 10 yıldır çamurla başlayan bir taş oluşumu yaşandığını anlatan Taşçı, "Bu taşlar safra kesesinin içeriğinin ve kimyasal yapısının bozulması sonucu oluşur. Genelde taşları çok değişik boyutlarda yuvarlak, köşeli olarak görebiliyoruz ama ilk defa böyle zar şeklinde, küp şeklinde taş gördüğümüz için şaşırdık ve bize ilginç geldi" dedi.

"Taşları hatıra olarak saklayacağız"

Taşçı, hastanın tek başına yaşadığı için ameliyatın kapalı yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kapalı ameliyatın çok kolay gerçekleşmediğine işaret eden Taşçı, şöyle konuştu:

"Taşlar biraz büyük olduğu için küçük delikten çıkartılması da çok kolay olmadı. Normalde 20-30 dakikada yaptığımız ameliyatı 1 saatte gerçekleştirdik. Ameliyat esnasında ve sonrasında herhangi olumsuz bir durum gelişmedi. Hastamız gayet iyi. 3 gün içinde normal hayatına dönebilecek. Yarın taburcu edeceğiz. Bu ameliyat bizim için ilginç oldu. Normalde taşları patolojiye gönderiyoruz ama bunlar biraz köşeli ve küp şeklinde olduğu için hatıra olarak saklayacağız."

Alper ise ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Taşların karnında çok ağrı yaptığını anlatan Alper, "Önce karnımda kum olduğu söyleniyordu ama bunlar sonra büyümüş ve taş oluşmuş" dedi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da Safra Kesesinden Zar Şeklinde Taşlar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement