Safranbolu Belediye Başkanı: Terör Turist Sayısını Azalttı - Son Dakika
Güncel

Safranbolu Belediye Başkanı: Terör Turist Sayısını Azalttı

Safranbolu Belediye Başkanı: Terör Turist Sayısını Azalttı

– KARABÜK'ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu'nun Belediye Başkanı Necdet Aksoy, terör olayları nedeniyle ilçeye gelen turist sayısında kısır döngü olduğunu söyledi.

09.04.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– KARABÜK'ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu'nun Belediye Başkanı Necdet Aksoy, terör olayları nedeniyle ilçeye gelen turist sayısında kısır döngü olduğunu söyledi. Aksoy, "Özellikle uzak doğulu turistlerimizin Safranbolu'ya ziyareti yönünde bir azalma yaşandığını ve iptaller yaşandığını görmekteyiz" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı AK Parti'li Necdet Aksoy, Kim Young Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde Güney Kore'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaret dönüşünde makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Aksoy, Safranbolu'ya bu günlerde en fazla turistin Tayland, Tayvan ve Güney Kore'den geldiğini söyledi. Geleceğe dair bakıldığında Güney Kore'nin turizm potansiyelinin çok daha üst seviyelerde bulunduğunu ifade eden Aksoy şöyle dedi:

"Bizler bu potansiyelden yeterince faydalanamadığımızı düşünmekteyiz. Güney Kore uzak doğunun en fazla gelecek vaad eden ülkelerinden birisidir. Şu anda kişi başı gelirleri 27 bin dolar. Arazi yapısı, tarıma elverişli olması gibi pek çok alanda Japonya gibi ülkelerden daha avantajlı. O açıdan Güney Kore'nin ulusal ve şehir açısından bizim için çok büyük önemi var."

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan terör hadiselerinden dolayı Safranbolu'ya gelen turist sayısında bir kısır döngünün yaşandığına dikkat çeken Aksoy, "Özellikle uzak doğulu turistlerimizin Safranbolu'ya ziyareti yönünde bir azalma yaşandığını ve iptaller yaşandığını görmekteyiz. Bu duruma bizim mutlaka el koymamız gerekmekteydi. Bu kapsamda bazı çalışmalar yaptık. Özellikle Arap Yarımadası'ndan Safranbolu'ya turist çekmekle ilgili bir takım tanıtım çalışmalarına uzun süredir devam etmekteyiz. Yine Arabistan'da ve Emirliklerde yapılacak olan fuarlara katılma ile ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız. Yine uzak doğu ülkeleri ile kültürler arası işbirliği protokolleri imzalamayı ve bu protokoller sayesinde birbirimizi tanımak ve avantajlı yönlerini ortaya koyarak daha fazla sıcak temas sağlamayı prensip edindik" dedi.

- K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Safranbolu Belediye Başkanı: Terör Turist Sayısını Azalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement