Safranbolu'da Doğalgazla Hava Kirliliği Önlenecek - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da Doğalgazla Hava Kirliliği Önlenecek

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "en iyi korunan" 20 kent arasında yer alan Safranbolu ilçesinde, doğalgaz çalışmasıyla hava kirliliği önlenecek.

29.11.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "en iyi korunan" 20 kent arasında yer alan Safranbolu ilçesinde, doğalgaz çalışmasıyla hava kirliliği önlenecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır Tarihi Çarşı bölgesinin doğalgaza kavuşması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu bölgede yaşayan vatandaşların, turizmcilerin ve esnafın doğalgaz gelmesi için talepte bulunduğu ifade eden Aksoy, bir çok bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirtti.

Aksoy, ilk yıllarda Koruma Kurulu'nun bakış açısının farklı olduğunu vurgulayarak, "Ancak süreç geçtikçe doğalgaz ile ilgili bilgi birikimimiz arttıkça, doğal gazın çarşıya gelme hususunda yoğun bir gayret sarf edildi. Şu anda Koruma Kurulu'ndan da belli bir plan onaylandı ve bu plan doğrultusunda bu bölgede çalışmalar başladı" dedi.

: "Safranbolu için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Aksoy, şöyle konuştu:

"Şimdi çarşı kısmında hava kirliliği olayı yaşıyoruz. İnşallah doğalgazla bu bölgemizi buluşturunca, o sıkıntıda ortadan kalkmış olacak. Yılın her mevsimi bir çok turistin geldiği Safranbolu'nun havasını temiz tutmamız gerekiyor. Doğalgaza geçince bu bölge rahatlayacak. Bu sene kömür almamış olanlar, kömür almasınlar. Bu sene belli cadde ve sokaklara gaz verilecek." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da Doğalgazla Hava Kirliliği Önlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement