Safranbolu'da Yol Açılışı - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da Yol Açılışı

Safranbolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Deretarla mevkisi yolu açıldı.

20.05.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Deretarla mevkisi yolu açıldı.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Karabük Milletvekili adayı Osman Kahveci, Safranbolu'nun her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Safranbolu'nun UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer aldığını hatırlatan Kahveci, "Safranbolu'nun bir başka güzellikleri kanyonlarıdır. Karabük'te çalışanlar bile konaklamak için Safranbolu'yu tercih ediyorlar. Safranbolu bir milyon turisti ağırlayacak. 4 yıl içerisinde turist sayısına bakıldığında Safranbolu'nun en kısa sürede, bu hedefi yakalayacağı görülüyor. Türkiye'de artık iç turizmde bir canlanma hareket var" ifadesini kullandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da açılışı yapılan yol sayesinde trafiğin rahatlayacağını kaydetti.

Aksoy, Tarihi Çarşı ile Kıraköy mevkisini birbirine bağlayan alternatif yol olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kıraköy'de sıkışma meydana geldiğinde kuyruğun bir ucu İzzetpaşa Mahallesi'ne kadar uzardı. Bu bölgede yaşayan insanlarımıza büyük sıkıntı veriyordu. Bu trafik sıkışıklığının önüne geçmiş oluyoruz. Bu yıl Safranbolu turizmini de çok büyük bir hizmet edecek."

Konuşmaların ardından Kahveci, Aksoy, Kaymakam Murat Bulacak, Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş tarafından yolun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da Yol Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement