Safranbolu'ya Osmanlı Mimarisinde 900 Kişilik Cami - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'ya Osmanlı Mimarisinde 900 Kişilik Cami

Safranbolu\'ya Osmanlı Mimarisinde 900 Kişilik Cami

Karabük Safranbolu ilçesinde hayırsever Ali Baltacı tarafından yaptırılan Osmanlı mimarisindeki 900 kişilik caminin temeli atıldı.

15.01.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Safranbolu ilçesinde hayırsever Ali Baltacı tarafından yaptırılan Osmanlı mimarisindeki 900 kişilik caminin temeli atıldı.

Safranbolu'nun Esentepe mahallesinde düzenlenen cami temel atma programına, Karabük Vali Yardımcıları Tarkan Keskin ve Erkan Çapar, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulancak, Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil

Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol ve Mustafa Dayıoğlu, İl Müftüsü Helal Bektaş, Safranbolu Müftüsü İlyas Yılmaz ile Karabük TSO Meclis Başkan Yardımcısı ve işadamı Adnan Çebi ve hayırsever Ali Baltacı ile vatandaşlar katıldı.

Hayırsever Ali Baltacı, kendisinin emekli olduğunu ve yılların birikimlerini hayır işlerine adadığını söyleyerek, " Gençlik yıllarımda Eflani'deki köyüme bir okul yaptırmıştım. Şimdi ise Safranbolu'ya yakışır, Osmanlı mimarisinde yaklaşık 900 kişilik bir cami yapıyoruz. Bölgemizin genç işadamlarından Adnan Çebi'nin vesile olması ile gerçekleştiriyoruz. Kendisi inşaat noktasında bizlere yardımcı oluyor. Buraya yapacağımız cami tamamen Osmanlı mimarisinde olacak olup, içerisinde şadırvan ve imam evi de yer alacak" dedi.

Karabük'ün önde gelen inşaat sektöründe boy gösteren işadamı Adnan Çebi de cami inşaatını 90 gün içinde tamamlayarak ibadete açma hedeflerinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 900 kişilik caminin temeli protokol üyeleri ve hayır sever Ali Baltaca'nın butona basması ile atıldı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Safranbolu'ya Osmanlı Mimarisinde 900 Kişilik Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement