Sağlam: "Tarık Çamdal'a yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" - - Son Dakika
Spor

Sağlam: "Tarık Çamdal'a yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" -

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, teknik kadro olarak Eskişehirspor'un ekonomisine 23-24 milyon lira katkı sağladıklarını söyledi.

04.09.2014 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, teknik kadro olarak Eskişehirspor'un ekonomisine 23-24 milyon lira katkı sağladıklarını söyledi.

Sağlam, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nden düzenlediği basın toplantısında, yoğun ve hareketli bir transfer döneminin ardından sezonun başladığını kaydetti.

Takımının 2014-2015 sezonuna Torku Konyaspor galibiyetiyle iyi başlangıç yaptığını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"İyi başlangıçlar önemlidir. Zorlu bir fikstürün başlangıcını yaptık. İlk 6 haftalık periyotta yine zorlu bir maç yoğunluğuyla sezon başlayacağız. Bu anlamda alınan 3 puanın bize katkısı olacak. Beklentilerin farkındayız. Camianın ve taraftarın beklentilerine karşılık vermeye çalışacağız. Geçen sezona başlarken açık ara ligin en yaşlı takımıydık. Bu sene ligin en geç iki takımından birisiyiz. Takımımızda Süper Lig tecrübesi az oyuncuların sayısı çok fazla. Oynatarak, görev vererek, maç oynama sayısını ve süre alma oranını yukarıya çıkartarak bunlardan verim almaya çalışacağız. Bu kolay değil. Genç oyuncuları kazanmak kolay değil. Canımız acıyacak, zararını göreceğiz ancak bunu hoşgörüyle karşılayacağız. Bunu Eskişehirspor'un başarısı ve geleceği için yapmalıyız."

-"Takıma zarar gelmemesi için elimden geleni yaparım"

Sağlam, şu anda ekonomik anlamda güçlü bir takım olmadıklarını vurguladı.

Kendi ayakları üzerinden durabilecek ve geleceğin planlaması yapacak bir takıma sahip olamadıklarını anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Borç yüküyle bunu işi devam ettirmeye çalışan bir kulübüz. Öyle bir yapı içerisinde transfere ciddi paralar harcamak mantıklı değil. Geldiğimiz şehri ve takımı sahiplenen bir insanım. Eskişehirli'den daha fazla Eskişehirli, Eskişehirsporlu'dan daha fazla Eskişehirsporlu olurum. Bu takıma zarar gelmemesi için elimden geleni yaparım. Geçtiğimiz sezon geldik ve karşımıza dağ gibi bir borç yükü çıktı. Böyle bir ekonomik yapımız varken bu yükün üstüne ekstra bir borç yükü yapmadık. Bu doğrultuda geçtiğimiz sezon ki oyuncu maliyetinin 9-10 milyon lira altına indik. Taraftarımız transfer döneminden beklenti içine girdi. Biz de beklenti içine giriyoruz. Karşımıza ciddi maliyetler çıktı. Geçen yıl 1 milyon liranın üzerinde 6-7 oyuncu varken, bu yıl sadece bir oyuncumuz kaldı. Oyuncu genç, ucuz olacak, bonservisi olmayacak, performans alacaksınız. Bu çok kolay değil."

-"Takıma sahip çıkılmalıdır"

Sağlam, Galatasaray'a transfer olan futbolcu Tarık Çamdal'a Eskişehirspor'un performansına ve ekonomisine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

"Teknik kadro olarak Eskişehirspor'un ekonomisine 23-24 milyon lira katkı sağladık" diyen Sağlam, şunları söyledi:

"Eskişehirspor bunu birkaç yıl yapmak zorunda. Önümüzdeki sene sonunda ekonomik anlamda tamamen kendine gelmiş, ayakları üzerinde durabilen, önünü görebilen ve daha büyük hedefleri planlayabilen bir Eskişehirspor oluşturabiliriz. Bundan sonra Eskişehirspor ve kenti oluşturan dinamikleri işi sahiplenirse başarılı oluruz. Taraftar ve şehrin ileri gelenleri sorumluluk alıp takıma sahip çıkmalıdır. Eğer bir bütünlüğü ortaya koyabilirsek o zaman çok kısa bir gelecek içinde Eskişehirspor'un yeni statla iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum."

Sağlam, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 5 Eylül 2012'de hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nu yarın mezarı başında anacaklarına değindi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sağlam: 'Tarık Çamdal'a yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement